Κοροναϊός - Ινδία: Παγκόσμιο ρεκόρ για 2η συνεχόμενη ημέρα με σχεδόν 333.000 κρούσματα

Κοροναϊός - Ινδία: Παγκόσμιο ρεκόρ για 2η συνεχόμενη ημέρα με σχεδόν 333.000 κρούσματα

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 κατέγραψε η Ινδία, με 332.730 κρούσματα να επιβεβαιώνονται εργαστηριακά μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Η γιγαντιαία χώρα της Ασίας κατέγραψε το ίδιο διάστημα τραγικό ρεκόρ 2.263 θανάτων εξαιτίας της COVID-19 το ίδιο διάστημα. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έφθασε έτσι τους 186.920 νεκρούς, ενώ το σύνολο των κρουσμάτων ξεπέρασε τα 16 εκατομμύρια.

Το σύστημα υγείας της χώρας έχει αρχίσει να καταρρέει εξαιτίας του σφοδρού νέου κύματος της πανδημίας, το οποίο εν μέρει αποδίδεται σε μια «διπλή μετάλλαξη» του νέου κοροναϊού που εξαπλώνεται ραγδαία.

Στο ομόσπονδο κράτος Μαχαράστρα, από τις εστίες της κρίσης, 13 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους σήμερα όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου κοντά στη Μουμπάι, δύο ημέρες μετά τους θανάτους τουλάχιστον 29 διασωληνωμένων ασθενών σε δημόσιο νοσοκομείο εξαιτίας διαρροής στη δεξαμενή με το οξυγόνο στην πόλη Νασίκ.

Στην Ινδία των 1,3 δισεκ. κατοίκων καταγράφονται ο τέταρτος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων της πανδημίας και ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός μολύνσεων στον κόσμο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS