ΚΟΣΜΟΣ

Η Κομισιόν μηνύει την Astrazeneca για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων

Mήνυση κατά της AstraZeneca κατέθεσε η Κομισιόν με αφορμή τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων για την Covid-19 στην ΕΕ.

«Η Κομισιόν έχει κινηθεί νομικά από την Παρασκευή κατά της AstraZeneca», δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σημειώνοντας ότι και τα 27 κράτη – μέλη της Ε.Ε. υποστήριξαν αυτή την απόφαση. 

Η AstraZeneca είχε δεσμευθεί να παραδώσει 120 εκατ. δόσεις έως τα τέλη Μαρτίου και τελικά παρέδωσε μόλις 29,7 εκατ, ενώ αναφορικά με το δεύτερο τρίμηνο ο βρετανο-σουηδικός φαρμακευτικός κολοσσός είχε μειώσει στα 70 εκατ. τις δόσεις από 180 εκατ. που είχε δεσμευτεί αρχικά.

Κοινή απόφαση από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ
«Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι θα πραγματοποιηθούν οι παραδόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού για την προστασία της υγείας των πολιτών της ΕΕ. Αυτός είναι ο λόγος που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε από κοινού με όλα τα κράτη μέλη να προχωρήσει σε μήνυση κατά της AstraZeneca. Κάθε δόση εμβολίου μετράει. Κάθε δόση εμβολίου σώζει ζωές» έγραψε στο Twitter, η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου.

 

 

 

Σχοινάς: Θα πιέσουμε την εταιρεία να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και αναφρρόμενος στηνν AstraZeneca είπε «Σε κάθε περίπτωση δεν εξετάζουμε να ανοίξουμε ατέρμονη νομική διαδικασία, αλλά να κινηθούμε με εργαλεία που θα μας επιτρέψουν να πιέσουμε την εταιρεία να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις» ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Το χωριό μου το Παγκράτι

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ο γεωπολιτικός κατήφορος της Ευρώπης

 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS