Κογκρέσο: «Μπλόκο» στην πώληση F16 στην Τουρκία - Δέκα βουλευτές κατέθεσαν τροπολογία

Κογκρέσο: «Μπλόκο» στην πώληση F16 στην Τουρκία - Δέκα βουλευτές κατέθεσαν τροπολογία

Δέκα βουλευτές, με επικεφαλής τον ομογενή βουλευτή Κρις Πάπας,κατέθεσαν τροπολογία στη Βουλή των ΗΠΑ σχετικά με το θέμα των F-16 και της πώλησής τους στην Τουρκία.

Οι βουλευτές με την τροπολογία τους ζητούν να μην προχωρήσει η πώληση F-16 στην Τουρκία όσο παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Ελλάδας και προβαίνει σε προκλήσεις στο Αιγαίο.

Η τροπολογία κατατέθηκε με πρωτοβουλία του ελληνοαμερικανού βουλευτή Kρις Παπάς και ζητά η Τουρκία και αποτελούν διακαή πόθο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πρόκειται για την πρώτη αντίδραση του ελληνοαμερικανικού λόμπι στους σχεδιασμούς της Άγκυρας για το θέμα των F-16, που έθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Τζο Μπάιντεν, κατά τη συνάντησή τους στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Η τροπολογία αυτή εντάσσεται στον αμυντικό προϋπολογισμό και αποτελεί μια πρώτη κίνηση από το ελληνοαμερικανικό λόμπι που δείχνει ότι τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα για την Τουρκία όσο συνεχίζει την προκλητική συμπεριφορά απέναντι στην Ελλάδα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ