Κατεχόμενα: «Κερκόπορτα» διεθνούς αναγνώρισης το νέο αεροδρόμιο - Ο Ταγίπ Ερντογάν στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου

Κατεχόμενα: «Κερκόπορτα» διεθνούς αναγνώρισης το νέο αεροδρόμιο - Ο Ταγίπ Ερντογάν στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου

Με απευθείας πτήση από το Άμπου Ντάμπι μετέβη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, στα κατεχόμενα της Κύπρου, εγκαινιάζοντας τον νέο τερματικό σταθμό και διάδρομο αποπροσγείωσης, ανήμερα της 49ης επετείου από την εισβολή.

Το αεροδρόμιο της Τύμπου εξυπηρετεί πτήσεις μόνο από την Τουρκία, καθώς δεν αναγνωρίζεται από καμία διεθνή αρχή η νομιμότητα της ύπαρξής του. Η προσγείωση εκεί του αεροσκάφους του Ερντογάν, που προερχόταν μάλιστα από μία διεθνή πτήση, ενισχύει την από ετών προσπάθεια της Άγκυρας να ανοίξει το αεροδρόμιο σε διεθνείς πτήσεις τρίτων χωρών. Τον ίδιο σκοπό εξυπηρετεί άλλωστε και ο… εξαπλασιασμός των χώρων του αεροδρομίου και η αύξηση της δυναμικότητάς του στους 10.000.000 επιβάτες ετησίως.

«Λόγω των αθέμιτων και παράνομων πρακτικών της διεθνούς κοινότητας, στο αεροδρόμιο Ερτζάν (σ.σ. Τύμπου) μπορούν να γίνουν πτήσεις μόνο απευθείας από την Τουρκία. Το αεροδρόμιο διαθέτει προηγμένη τεχνολογία και εξυπηρετεί φιλόξενα ντόπιους και ξένους επιβάτες», ανέφερε στην τελετή εγκαινίων ο Τούρκος πρόεδρος, για να προσθέσει πως «δεν είναι μακριά οι μέρες που ο νέος τερματικός σταθμός και ο νέος διάδρομος αποπροσγείωσης, που εγκαινιάσαμε σήμερα, θα αρχίσουν να χρησιμοποιούνται για διεθνείς πτήσεις», δήλωσε ο Ερντογάν.

Σύμφωνα με τη live μετάδοση του φιλοκυβερνητικού τηλεοπτικού σταθμού A Haber, «το αεροδρόμιο θα χρησιμοποιούν και αεροπλάνα που θα έρχονται από το Αζερμπαϊτζάν και τη Ρωσία». Αυτό θα μπορούσε να αξιολογηθεί και ως ένα βήμα προς την επίσημη διεθνή αναγνώριση της «ΤΔΒΚ», σχολίασε ο ρεπόρτερ του σταθμού, επισημαίνοντας πως «γι’ αυτό τον λόγο το αεροδρόμιο του Ερτζάν δεν είναι απλά ένα αεροδρόμιο, αλλά έχει ιδιαίτερη σημασία για τις διεθνείς σχέσεις και τις πολιτικές εξελίξεις».

Σημειώνεται ότι από το Άμπου Ντάμπι αναχώρησαν δύο VIP πτήσεις. Ο Τούρκος πρόεδρος επέβαινε στο δεύτερο αεροσκάφος που κατευθύνθηκε στην Κύπρο, ενώ το πρώτο αεροσκάφος συνέχισε την πτήση του στον εναέριο χώρο της Τουρκίας με προορισμό την Άγκυρα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ