Iταλία: Καλπάζει η δεξιά συμμαχία υπό τη Μελόνι -Κοντά στο 50% στην πρόθεση ψήφου ενόψει των εκλογών

Iταλία: Καλπάζει η δεξιά συμμαχία υπό τη Μελόνι -Κοντά στο 50% στην πρόθεση ψήφου ενόψει των εκλογών

Για άνευ προηγουμένου εκλογικό θρίαμβο στην Ιταλία ετοιμάζεται ο δεξιός συνασπισμός υπό τους «Αδελφούς της Ιταλίας» της Τζόρτζια Μελόνι, που πιάνει σε τελευταία δημοσκόπηση ποσοστό 49,8% στην πρόθεση ψήφου!

Εφόσον επιβεβαιωθούν στις κάλπες της 25ης Σεπτεμβρίου τα ευρήματα της σφυγμομέτρησης του ινστιτούτου Τecne, ο συνασπισμός της Μελόνι - που διατείνεται ότι δεν είναι φασίστρια, ούτε συνιστά απειλή για τη δημοκρατία - μπορεί να συγκεντρώσει αρκετές ψήφους στο ιταλικό κοινοβούλιο για να εξασφαλίσει μια πλειοψηφία δύο τρίτων. Κι αυτό θα επιτρέψει στη νέα κυβέρνηση να προωθήσει συνταγματικές αλλαγές, που πιθανώς θα περιλαμβάνουν ενισχυμένες εξουσίες για τον πρωθυπουργό και απευθείας εκλογή του προέδρου της χώρας από τον λαό, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Στη δημοσκόπηση, που κατέγραψε την πρόθεση ψήφου των Ιταλών ψηφοφόρων για τους υποψήφιους που θα στείλουν στη Βουλή, το κεντροαριστερό μπλοκ υπό το Δημοκρατικό Κόμμα, συγκεντρώνει ένα ποσοστό γύρω στο 30%, το αντισυστημικό Κίνημα 5 Αστέρια – που ήταν κάποτε η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην Ιταλία – εξασφαλίζει τώρα ένα 10,2% και μια πρόσφατα συγκροτηθείσα κεντρώα συμμαχία ένα 4,8%.

Ο δεξιός συνασπισμός, που απαρτίζεται από το ακροδεξιό κόμμα της Μελόνι, την αντιμεταναστευτική Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και τη Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που διεκδικεί ρυθμιστικό ρόλο στο μετεκλογικό πολιτικό τοπίο της Ιταλίας, κερδίζει σταθερά έδαφος από τη στιγμή που αποχώρησε το κεντρώο κόμμα Azione από τη συμμαχία της κεντροαριστεράς. Στη δημοσκόπηση οι «Αδελφοί της Ιταλίας» προηγούνται όλων των κομμάτων με 24,3% στην πρόθεση ψήφου.

Σε συνέντευξή της στο βρετανικό περιοδικό The Spectator η Μελόνι άφησε να εννοηθεί ότι θα εκλάβει έναν εκλογικό θρίαμβο της δεξιάς συμμαχίας ως λαϊκή εντολή για την αναθεώρηση του συντάγματος αποκαλώντας «πολιτικά εύθραυστο και ως εκ τούτου ασταθές» το ισχύον εκλογικό σύστημα της Ιταλίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ