Ιράν για επίθεση σε Σαλμάν Ρουσντί: Ο ίδιος και οι υποστηρικτές του φταίνε για την επίθεση με μαχαίρι

Ιράν για επίθεση σε Σαλμάν Ρουσντί: Ο ίδιος και οι υποστηρικτές του φταίνε για την επίθεση με μαχαίρι

Ο Σαλμάν Ρουσντί και οι υποστηρικτές του φταίνε για την επίθεση με μαχαίρι κατά του συγγραφέα που έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Νασέρ Καναανί.

Οι «Σατανικοί Στίχοι» είναι το βιβλίο, για το οποίο ο Σαλμάν Ρουσντί απειλείται με θάνατο εδώ και 30 χρόνια, ενώ εκδόθηκε φάτουα εναντίον του από το Ιράν από το 1989. Γι’ αυτό και το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας τοποθετήθηκε για την επίθεση που προκάλεσε παγκόσμιο σοκ.

«Ο Σαλμάν Ρουσντί εξέθεσε τον εαυτό του στην οργή του λαού εξυβρίζοντας τα όσια και τα ιερά του Ισλάμ και παραβιάζοντας τις κόκκινες γραμμές 1,5 δισεκατομμυρίου μουσουλμάνων», δήλωσε ο Καναανί.

Ο συγγραφέας αναρρώνει σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, αφού μαχαιρώθηκε επανειλημμένα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Νέα Υόρκη.

Η οικογένειά του ισχυρίζεται ότι «το χιούμορ του παραμένει άθικτο», παρά τη σοβαρότητα των τραυμάτων του.

«Η ελευθερία του λόγου δεν δικαιολογεί τις ύβρεις του Ρουσντί στα γραπτά του κατά της θρησκείας», δήλωσε ο Καναανί.

«Στην επίθεση εναντίον του Σαλμάν Ρουσντί, δεν θεωρούμε άξιο μομφής και καταδίκης οποιονδήποτε άλλον από τον ίδιο και τους υποστηρικτές του. Ουδείς έχει το δικαίωμα να κατηγορεί γι’ αυτό το Ιράν», τόνισε ο Ιρανός εκπρόσωπος.

Το Ιράν δεν έχει άλλες πληροφορίες σχετικά με το δράστη της επίθεσης εναντίον του Ρουσντί, πέρα απ’ ό,τι έχει αναφερθεί από τα μέσα ενημέρωσης, πρόσθεσε ο Νασέρ Καναανί.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS