ΗΠΑ: Ζυγίζεται η απαγόρευση ταξιδιών στην Ευρώπη

ΗΠΑ: Ζυγίζεται η απαγόρευση ταξιδιών στην Ευρώπη

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι σύμβουλοί του για τον Covid-19 εξετάζουν πότε θα αρθούν οι απαγορεύσεις για τα ταξίδια από την Ευρώπη.

Οι δηλώσεις αυτές ήρθαν καθώς η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έθεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, το ζήτημα στη χθεσινή τους συνάντηση στον Λευκό Οίκο.

«Είναι δια διαδικασία σε εξέλιξη τώρα», δήλωσε ο Μπάιντεν στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε από κοινού με τη Μέρκελ μετά τη συνάντησή τους.
«Περιμένω να ακούσω από τους λαούς μας, την ομάδα μας για τον κορωνοϊό, για το πότε πρέπει να γίνει αυτό», είπε προσθέτοντας ότι περιμένει μια απάντηση «μέσα στις επόμενες μέρες».

Η Μέρκελ από την πλευρά της ανέφερε ότι ο Μπάιντεν είπε στην ίδια στην κατ' ιδίαν τους συνάντηση όσα ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης. «Αυτή πρέπει να είναι μια βιώσιμη απόφαση. Σίγουρα δεν είναι λογικό να χρειαστεί να παρθεί πίσω η απόφαση μετά από λίγες ημέρες», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Να σημειωθεί ότι τα ευρωπαϊκά ταξίδια στις ΗΠΑ τον Μάιο παρέμεινα κατά 95% μειωμένα συγκριτικά με τα αντίστοιχα επίπεδα του 2019, σύμφωνα με τον Αμερικανικό Ταξιδιωτικό Σύλλογο.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις απογοητεύονται ολοένα και περισσότερο με την κυβέρνηση Μπάιντεν επειδή αρνήθηκε να αρθούν περιορισμοί που εμποδίζουν τους περισσότερους πολίτες τους να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ, με αξιωματούχους να αναφέρουν ασυνεπή κανόνες, οικονομικά κόστη και μια ξεπερασμένη στρατηγική για την αναχαίτιση της πανδημίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS