ΗΠΑ: Στερεύει ο ποταμός Κολοράντο - Περιορισμοί στην κατανάλωση νερού για 40 εκατ. ανθρώπους

ΗΠΑ: Στερεύει ο ποταμός Κολοράντο - Περιορισμοί στην κατανάλωση νερού για 40 εκατ. ανθρώπους

Εκτός από χώρες Ευρώπης, φαινόμενα πρωτόγνωρης ξηρασίας αντιμετωπίζουν και οι ΗΠΑ, με αποτέλεσμα αρκετές πολιτείες να μειώνουν σημαντικά την κατανάλωση νερού, προκειμένου να αποφευχθούν «καταστροφικές» επιπτώσεις στον ποταμό Κολοράντο, όπως ανακοίνωσε χθες Τρίτη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ο ποταμός Κολοράντο είναι ζωτικήςσημασίας για τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑκαι του βόρειου Μεξικού, καθώς δίνει νερό σε 40 εκατ. ανθρώπους. Ωστόσο, έπειτα από περισσότερες από δύο δεκαετίες μειωμένων βροχοπτώσεων, το επίπεδο των νερών του ποταμού έχει μειωθεί σε ανησυχητικό βαθμό.

Παρά τις προειδοποιήσεις που γίνονται εδώ και χρόνια, οι πολιτείες που εξαρτώνται από τον ποταμό αυτό δεν μείωσαν επαρκώς την κατανάλωση νερού.

Μειωμένες ποσότητες

Η Αριζόνα θα λάβει το 2023 μειωμένες ποσότητες νερού κατά 21%, η Νεβάδα κατά 8% και το Μεξικό 7%. Η Καλιφόρνια, η οποία εξαρτάται περισσότερο από το νερό του ποταμού Κολοράντο και είναι η πιο πολυπληθής αμερικανική πολιτεία δεν θα επηρεαστεί του χρόνου από τις μειώσεις.

Παράλληλα έχουν ληφθεί και μέτρα σε τοπικό επίπεδο στις πόλεις που παίρνουν το νερό τους από τον ποταμό, όπως για παράδειγμα στο Λος Άντζελες όπου επιβλήθηκαν περιορισμοί στο πότισμα των κήπων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ