ΗΠΑ: Στα 15 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού

ΗΠΑ: Στα 15 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού

Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την Πέμπτη το 15ο κρούσμα του νέου κοροναϊού στις ΗΠΑ, διευκρινίζοντας ότι ο ασθενής βρίσκεται μεταξύ των πολιτών που απομακρύνθηκαν από την Ουχάν στην Κίνα και τέθηκαν υπό ομοσπονδιακή καραντίνα στην αεροπορική βάση Λάκλαντ στο Σαν Αντόνιο του Τέξας.


Πρόκειται για το τρίτο πρόσωπο, μεταξύ εκείνων που απομακρύνθηκαν από την Κίνα, και το πρώτο που βγήκε θετικό στο Λάκλαντ, επισημαίνουν τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών, ενώ σημειώνουν ότι είναι πιθανόν να υπάρξουν και νέα κρούσματα ανάμεσα σε εκείνους που πρόσφατα επέστρεψαν από την Κίνα.

«Ο ασθενής βρίσκεται απομονωμένος και λαμβάνει ιατρική φροντίδα σε κοντινό νοσοκομείο» αναφέρουν τα αμερικανικά κέντρα ελέγχου και πρόληψης.
Η αμερικανική κυβέρνηση απομάκρυνε με αεροπλάνο περίπου 800 ανθρώπους από την επαρχία Χουμπέι, με 195 ανθρώπους από την πρώτη πτήση που πραγματοποιήθηκε να έχουν πάρει εξιτήριο την Τρίτη.

Πολλοί είναι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οι οικογένειές τους που τελούν υπό καραντίνα 14 ημερών σε αμερικανικές βάσεις.Τα 15 κρούσματα στις ΗΠΑ, που έχουν καταγραφεί σε 7 πολιτείες, αφορούν κυρίως ταξιδιώτες που επέστρεψαν πρόσφατα από την Κίνα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS