ΗΠΑ: Νέο βίντεο από το κίνημα no jets for Τurkey - «Οι λόγοι που δεν πρέπει να δοθούν τα F-16»

ΗΠΑ: Νέο βίντεο από το κίνημα no jets for Τurkey - «Οι λόγοι που δεν πρέπει να δοθούν τα F-16»

Μεγεθύνεται στις ΗΠΑ το κίνημα κατά της πώλησης των F-16 στην Τουρκία.

Ένα νέο βίντεο με το οποίο εξηγεί στη διεθνή κοινότητα τους λόγους που δεν πρέπει να δοθούν νέα μαχητικά F-16 στην Τουρκία ή να αναβαθμιστούν αυτά που ήδη διαθέτει, εξηγεί η εκστρατεία «No Jets For Turkey», με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα.

Το νέο βίντεο της καμπάνιας «No Jets For Turkey»

Yπενθυμίζεται ότι στο Κογκρέσο έχουν εκδηλωθεί οι πρώτες αντιδράσεις κατά ενός τέτοιου ενδεχόμενου, με τους Ελληνοαμερικανούς Ρεπουμπλικανούς βουλευτές Γκας Μπιλιράκη και Νικόλ Μαλιωτάκη να κάνουν λόγο για «σοκαριστικό» γεγονός.

«Είναι σοκαριστικό ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν υποστήριξε την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 και των κιτ εκσυγχρονισμού από τις ΗΠΑ στην Τουρκία, αφού άκουσε τις ανησυχίες για τουρκική επιθετικότητα από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον τον περασμένο μήνα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης συζήτησε την συνεχιζόμενη επιθετικότητα και τις στρατιωτικές υπερπτήσεις που διεξάγονται πάνω από τα ελληνικά νησιά υπό την κυβέρνηση Ερντογάν και προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε πώληση στην Τουρκία θα είχε ως αποτέλεσμα τη συνέχιση του εκφοβισμού άλλων χωρών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, Κύπρος και Ισραήλ.

Ως μέλη του Hellenic Caucus του Κογκρέσου, παραμένουμε σθεναρά αντίθετοι σε οποιαδήποτε πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού των ΗΠΑ στην Τουρκία και θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας στους συναδέλφους μας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο δεσμός μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών είναι στενότερος από ποτέ και εναπόκειται στο Κογκρέσο να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδος ενάντια σε κάθε είδους επιθετικότητα, είτε αυτή προέρχεται από έναν αντίπαλο όπως η Ρωσία είτε από έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ όπως η Τουρκία που συνεχίζει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα δύο μέλη του Κογκρέσου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS