Κορωνοϊός -ΗΠΑ: Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε στην FDA την έγκριση του εμβολίου της Pfizer

Κορωνοϊός -ΗΠΑ: Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε στην FDA την έγκριση του εμβολίου της Pfizer

Το πρώτο βήμα έγινε για την διάθεση του εμβολίου της Pfizer για τον κορωνοϊό καθώς τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων στις ΗΠΑ ψήφισαν «ναι» κατά πλειοψηφία για την έγκρισή του.

Ετσι, έδωσαν «πράσινο φως» στη Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να εξετάσει την εισήγησή τους και να εγκρίνει την ευρύτερη κυκλοφορία του εμβολίου.

Αυτό ήταν το σημαντικότερο βήμα για την έγκριση και διάθεση του εμβολίου καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως η FDA θα προχωρήσει την διαδικασία και το εμβόλιο θα τεθεί στην διάθεση του κοινού, κάτι που μπορεί να συμβεί ακόμη και εντός του Σαββατοκύριακου, εφ’ όσον η FDA συνεδριάσει την Παρασκευή.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων αφού εξέτασε όλα τα στοιχεία για το εμβόλιο προχώρησε στην διαδικασία ψηφοφορίας, όπου με 17 ψήφους υπέρ, 4 κατά και ένα «παρών» έδωσε την έγκριση να εγκρίνει ο FDA την κυκλοφορία του, χωρίς βέβαια αυτό να είναι δεσμευτικό. Να τονιστεί πως η πρόταση της Επιτροπής αφορά τη χρήση του εμβολίου για ηλικίες από 16 ετών και άνω, ενώ την άλλη εβδομάδα, στις 17 Δεκεμβρίου, η επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά για τον ίδιο λόγο, αλλά αυτή τη φορά για το εμβόλιο της Moderna.

Η επιτροπή έπρεπε να αποφασίσει με βάση τέσσερα κριτήρια για να δώσει το «ΟΚ» ώστε να προχωρήσει η έγκριση του εμβολίου. Τα κριτήρια ήταν τα εξής: Η εξουσιοδότηση πρέπει να απευθύνεται σε έναν παράγοντα που προκαλεί ασθένεια ή κατάσταση απειλητική για την ανθρώπινη ζωή, να είναι αποτελεσματικό για την πρόληψη, τη διάγνωση ή τη θεραπεία αυτής της ασθένειας ή της κατάστασης, τα οφέλη του να υπερτερούν των κινδύνων και να μην υπάρχει στην αγορά άλλο διαθέσιμο, κατάλληλο και εγκεκριμένο ήδη προϊόν ή θεραπεία για τη νόσο.

Σύμφωνα με το πλάνο στις ΗΠΑ, αν η FDA δώσει την έγκριση για την διάθεση του εμβολίου στους πολίτες, τότε αυτό θα γίνει εντός 36 ωρών, πράγμα που σημαίνει πως ακόμη και το Σάββατο θα μπορεί να γίνει εμβολιασμός, αν τρέξουν οι διαδικασίες από το FDA. Αν δώσει την έγκριση, οι ΗΠΑ θα γίνουν η τρίτη χώρα, μετά την Βρετανία και τον Καναδά, που θα διαθέσουν το εμβόλιο στους πολίτες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ