Παρέμβαση ΗΠΑ και Βρετανίας για την κατάσχεση των 2 ελληνικών πλοίων στο Ιράν -Να απελευθερωθούν οι ναυτικοί

Παρέμβαση ΗΠΑ και Βρετανίας για την κατάσχεση των 2 ελληνικών πλοίων στο Ιράν -Να απελευθερωθούν οι ναυτικοί

Ηχηρές παρεμβάσεις από ΗΠΑ και Βρετανία για την κατάσχεση των δύο ελληνικών τάνκερ στο Ιράν. 

Τόσο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ όσο και το Φορέιν Οφις καταδίκασαν έντονα την κατάσχεση δύο ελληνικών πλοίων στις 27 Μαΐου στον Κόλπο από τους Φρουρούς της Επανάστασης.

Η δεύτερη ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών

Κατόπιν ενεργειών του ελληνικού υπουργείο εξωτερικών το Φορέιν Οφις τοποθετήθηκε για δεύτερη φορά σχετικά με την κατάσχεση των δύο ελληνικών πλοίων από τους Φρουρούς της Επανάστασης. Η νέα ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών τονίζει πως «καταδικάζουμε έντονα την κατάσχεση δύο ελληνικών πλοίων στις 27 Μαΐου στον Κόλπο από τους Φρουρούς της Επανάστασης. Οι ενέργειες του Ιράν αποτελούν σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της ναυτιλίας και παραβιάζουν τις θεμελιώδεις αρχές της ελεύθερης ναυσιπλοΐας. Καλούμε το Ιράν να απελευθερώσει αμέσως το πλήρωμα και τα δύο πλοία».

 

Παρέμβαση ΗΠΑ – Ο Μπλίνκεν καταδίκασε τις ενέργειες του Ιραν

Την έντονη καταδίκη των Ηνωμένων Πολιτειών για την κατάσχεση των δύο ελληνικών τάνκερ από το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν μετέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια.

Επικοινωνία Ν. Δένδια - Α. Μπλίνκεν: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στον Κόλπο και η τουρκική προκλητικότητα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι το Ιράν πρέπει να απελευθερώσει αμέσως τόσο τα κατασχεθέντα πλοία όσο και τα φορτία και τα πληρώματά τους. Από την πλευρά του, ο Άντονι Μπλίνκεν σημείωσε ότι η συνεχιζόμενη παρενόχληση πλοίων από το Ιράν και η παρέμβαση στα δικαιώματα και στις ελευθερίες της ναυσιπλοΐας αποτελούν απειλή για την ασφάλεια στη θάλασσα και την παγκόσμια οικονομία.

Τέλος, η ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται δίπλα στην Ελλάδα, τον σύμμαχο μας κλειδί στο ΝΑΤΟ και εταίρο, απέναντι σε αυτή την αδικαιολόγητη κατάσχεση».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS