Ιαπωνία -κορωνοϊός: Παρατάθηκε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως τα τέλη Μαΐου

Ιαπωνία -κορωνοϊός: Παρατάθηκε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως τα τέλη Μαΐου

Η Ιαπωνία παρέτεινε σήμερα κατά τρεις εβδομάδες την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο και σε άλλες τρεις περιοχές, προκειμένου να ανασχέσει την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ την επέκτεινε και σε δύο επιπλέον περιοχές.

«Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι αυξημένος στις μεγάλες πόλεις και τα νοσοκομεία εξακολουθούν να είναι γεμάτα» στις δυτικές επαρχίες της Ιαπωνίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα. «Υπάρχουν κρίσιμες ελλείψεις σε νοσοκομειακές κλίνες στην Οσάκα και το Χιόγκο», εξήγησε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός.

Κατά συνέπεια η κυβέρνηση «αποφάσισε να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως τις 31 Μαΐου», προσέθεσε. Αρχικά η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που επιβλήθηκε στις 25 Απριλίου στις περιοχές του Τόκιο, της Οσάκα, του Κιότο και του Χιόγκο, προβλεπόταν να αρθεί την επόμενη Τρίτη, 11 Μαΐου.

Παράλληλα ο Σούγκα προσέθεσε ότι κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιβάλλεται και στις περιοχές Άιτσι, στην κεντρική Ιαπωνία, και Φουκουόκα, που είναι επίσης πυκνοκατοικημένες. Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομίας Γιασουτόσι Νισιμούρα, που είναι αρμόδιος για τα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας, δήλωσε ότι μεταλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού εξαπλώνονται γρήγορα και η κυβέρνηση ανησυχεί ότι σύντομα δεν θα υπάρχουν διαθέσιμες νοσοκομειακές κλίνες και στο Τόκιο.

Τι ορίζεται σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα;
Σε οίκο ευγηρίας στην Οσάκα, 61 ένοικοι μολύνθηκαν από cοvid-19 και 14 πέθαναν εν αναμονή ενός κρεβατιού σε νοσοκομείο, μετέδωσε το NHK. Στην Οσάκα αναφέρθηκαν σήμερα 1.005 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ 907 στο Τόκιο. Σε εθνικό επίπεδο η Ιαπωνία έχει καταγράψει μέχρι τώρα 618.197 μολύνσεις και 10.585 θανάτους από covid-19. H κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που ενεργοποιήθηκε στην Ιαπωνία για τρίτη φορά σε λιγότερο από έναν χρόνο, προβλέπει λιγότερους περιορισμούς σε σχέση με τα lockdown σε άλλες χώρες του κόσμου.

Βάσει των περιοριστικών μέτρων, μπαρ, εστιατόρια, μπαρ καραόκε και άλλα καταστήματα που σερβίρουν αλκοόλ παραμένουν κλειστά, ενώ οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις. Ωστόσο πρόκειται να χαλαρώσουν άλλα μέτρα και θα επιτραπεί η επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων, όμως με περιορισμένο ωράριο λειτουργίας.

Παρόλα αυτά οι νομαρχίες της Οσάκα και του Τόκιο θα υιοθετήσουν δικούς τους περιορισμούς, βάσει των συνθηκών εκεί. Η Γιουρίκο Κόικε, κυβερνήτρια του Τόκιο, επεσήμανε ότι θα διευκρινίσει αργότερα σήμερα τα μέτρα που θα ισχύουν στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS