Κίεβο: Η Ρωσία συγκεντρώνει 2.000 τανκς και 300.000 στρατιώτες για νέα μεγάλη επίθεση στην Ουκρανία

Κίεβο: Η Ρωσία συγκεντρώνει 2.000 τανκς και 300.000 στρατιώτες για νέα μεγάλη επίθεση στην Ουκρανία

Δύναμη σχεδόν 2.000 τανκς και 300.000 στρατιωτών έχει ετοιμάσει η Ρωσία για μια νέα μεγάλη επίθεση στην Ουκρανία με στόχο την ολοκληρωτική κατάληψη του Ντονμπάς τις επόμενες εβδομάδες, προειδοποιεί αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών του Κιέβου, σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες Telegraph και Independent.

Την επίθεση των δυνάμεων της Ρωσίας αναμένεται να ενισχύσουν και χιλιάδες τεθωρακισμένα, συστοιχίες πυροβολικού καθώς και εκατοντάδες μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Ουκρανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν εδώ και εβδομάδες για μια επικείμενη επίθεση της Ρωσίας με στόχο την ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων μετά από σερί αποτυχιών στα μέτωπα. Η νέα επίθεση αναμένεται να συμπέσει με την πρώτη επέτειο της εισβολής που είχε διατάξει στις 24 Φεβρουαρίου του 2022 ο Βλαντίμιρ Πούτιν,

Κι ενώ εντείνονται οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία, στρατιωτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η επί μακρόν αναμενόμενη επίθεση της Ρωσίας έχει ήδη ξεκινήσει και θα κλιμακωθεί καθώς πλησιάζει η επέτειος της εισβολής.

«Αναμένεται μεγάλη εισβολή»

«Περιμένουμε μέσα στο επόμενο δεκαήμερο μια νέα, τεράστια εισβολή», δήλωσε αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στο Foreign Polcy.

Η υπηρεσία Πληροφοριών του ουκρανικού στρατού εκτιμά ότι η Ρωσία διαθέτει τώρα πάνω από 300.000 στρατιώτες εντός της χώρας, σχεδόν διπλάσιος αριθμός εκείνων που είχε συγκεντρώσει στα σύνορα πριν την έναρξη του πολέμου, πρόσθεσε ο αξιωματικός.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Κιέβου η Ρωσία έχει ετοιμάσει 1.800 άρματα μάχης, 3.950 τεθωρακισμένα, 2.700 συστοιχίες πυροβολικού, 810 εκτοξευτές πυραύλων, που κατασκευάστηκαν επί ΕΣΣΔ, 400 μαχητικά αεροσκάφη και 300 ελικόπτερα για τη νέα επίθεση. «Θα είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη του πρώτου κύματος. [Οι Ρώσοι] δεν δίνουν σημασία στα θύματα και τις απώλειες στα μέτωπα», είπε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Ο διοικητής των δυνάμεων της Ρωσίας στην Ουκρανία, στρατηγός Βαλέρι Γκερασίμοφ, αναμένεται να επικεντρώσει τις προσπάθειες για την ολοκληρωτική κατάληψη των εδαφών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ στο Ντονμπάς.

Το Κίεβο έχει απευθύνει εκκλήσεις στους δυτικούς συμμάχους του να επισπεύσουν τις παραδόσεις οπλικών συστημάτων ενόψει των νέων επιθέσεων της Ρωσίας. Μέχρι τώρα οι δυνάμεις της Μοσχας έχουν καταφέρει με πολύ βαριές απώλειες να αλώσουν εδάφη γύρω από το Μπαχμούτ στο Ντονέτσκ και την Κρεμίνα στο Λουχάνσκ.

Η Ρωσία έστειλε ειδικά εκπαιδευμένες μονάδες στο Λουχάνσκ
Σύμφωνα με αναλυτές του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου στην Ουάσιγκτον (ISW) η Ρωσία πιθανώς ανέκτησε την πρωτοβουλία στο Λουχάνσκ στέλνοντας αρκετές ειδικά εκπαιδευμένες μονάδες στην περιοχή.

«Η δέσμευση σημαντικών στοιχείων τουλάχιστον τριών μεγάλων ρωσικών μεραρχιών σε επιθετικές επιχειρήσεις σε αυτόν τον τομέα δείχνει ότι η ρωσική επίθεση έχει ξεκινήσει, ακόμα κι αν οι ουκρανικές δυνάμεις εμποδίζουν μέχρι στιγμής τις ρωσικές δυνάμεις να εξασφαλίσουν σημαντικά κέρδη», ανέφερε το ISW σε έκθεσή του.

Δυνάμεις της Ρωσίας είχαν καταλάβει την περασμένη άνοιξη το Σβάτοβε και την Κρεμίνα, αλλά ο ουκρανικός στρατός ανακατέλαβε τις δύο πόλεις πέρυσι. Η 90η μεραρχία αρμάτων μάχης, μια από τις πιο επιφανείς στρατιωτικές μονάδες της Μόσχας, λέγεται ότι συμμετείχε στις μάχες, σε μια ένδειξη ότι το Κρεμλίνο έχει απομακρυνθεί από τη χρησιμοποίηση μισθοφόρων της Ομάδας Wagner για την κατάληψη ουκρανικών εδαφών. Σχηματισμοί από τις λεγόμενες «Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ» παραμερίζονται επίσης υπέρ πιο συμβατικών δυνάμεων από τη Ρωσία, ανέφερε το ISW.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS