Χριστοδουλίδης: Το αποτέλεσμα της Πενταμερούς δεν ήταν ο επιδιωκόμενος στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς

Χριστοδουλίδης: Το αποτέλεσμα της Πενταμερούς δεν ήταν ο επιδιωκόμενος στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς

Την άποψη ότι το τελικό αποτέλεσμα της Πενταμερούς δεν ήταν ο επιδιωκόμενος στόχος εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας σε κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Χριστοδουλίδης υπογράμμισε ότι στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς ήταν η επανέναρξη των συνομιλιών, κάτι που δεν έγινε εφικτό.

«Υπό το φως των τουρκικών θέσεων όπως εκφράστηκαν, θεωρούμε ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η ξεκάθαρη τοποθέτηση του ΓΓ του ΟΗΕ σε δύο θέματα. Το πρώτο είναι ότι δεν μπορεί να αλλάξει ο επιδιωκόμενος στόχος από αυτό που καθορίζεται από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Το δεύτερο είναι η θέλησή του, παρά τα προβλήματα, να συνεχίσει την προσπάθεια», σημείωσε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Παράλληλα, ανέφερε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, με στόχο την σύγκληση μιας νέας Πενταμερούς έτσι ώστε να επαναρχίσουν οι συνομιλίες

Απαντώντας αναφορικά με το τι μπορεί να αλλάξει στο διάστημα μέχρι την επόμενη άτυπη πενταμερή, σημείωσε ότι «όλο αυτό το διάστημα θα πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το μόνο μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας που είναι η διπλωματική οδός και ευελπιστώντας ότι θα υπάρξουν κάποια θετικά δεδομένα. Η προσπάθεια μας επικεντρώνεται προς δύο κατευθύνσεις, δηλαδή προς την ΕΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας».

Ερωτηθείς κατά πόσο ο ΓΓ του ΟΗΕ κρατά ίσες αποστάσεις, απάντησε ότι «χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω κάτι, υπάρχουν τρία δεδομένα. Το πρώτο είναι ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ στη σύνοδο που ήταν όλοι οι παρευρισκόμενοι ήταν ξεκάθαρος ότι δεν μπορεί να αλλάξει στο πλαίσιο λύσης του Κυπριακού. Το δεύτερο είναι ότι παρά τις όποιες δυσκολίες έδειξε θέληση να συνεχίσει την προσπάθεια. Το τρίτο όσο και εάν μας ενοχλεί δικαιολογημένα, γενικότερα από πλευράς ΗΕ οι προσεγγίσεις που γίνονται είναι ίσων αποστάσεων που δικαιολογείται από γραφειοκρατικής πλευράς ότι αυτό τους επιτρέπει να διαδραματίζουν τον ρόλο για τον οποίο έχουν συσταθεί».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ