Εξαιρετικά σπάνιο: Γυναίκα έμεινε έγκυος σε δεύτερο παιδί ενώ ήταν ήδη έγκυος

Εξαιρετικά σπάνιο: Γυναίκα έμεινε έγκυος σε δεύτερο παιδί ενώ ήταν ήδη έγκυος

Με ένα όχι τόσο συνηθισμένο περιστατικό ήρθε αντιμέτωπη η ιατρική κοινότητα όταν μια Βρετανίδα γυναίκα έμεινε έγκυος στο δεύτερο παιδί της όσο κυοφορούσε ακόμα το πρώτο της.

Η 39χρονη Ρεμπέκα Ρόμπερτς και ο 43χρονος Ρις Γουίβερ, το ζευγάρι που προσπαθούσε να συλλάβει για πάνω από ένα έτος, έμαθαν πως πολύ σύντομα θα έχουν στην αγκαλιά τους όχι μόνο ένα παιδί, όπως ανέμεναν, αλλά η Ρεμπέκα θα έφερνε στον κόσμο ένα ακόμα!

Λιγότερες από 10 περιπτώσεις έχουν καταγραφεί στον κόσμο

«Έμεινα έγκυος όσο ήμουν... έγκυος και ήταν εντελώς τρελό επειδή δεν περιμένεις να συμβεί κάτι τέτοιο», σχολίασε η Ρεμπέκα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Αυτό όμως, το να μείνει μια γυναίκα έγκυος όσο ακόμα δεν έχει γεννήσει το παιδί της, είναι τόσο σπάνιο που μια έρευνα του 2008 έδειξε ότι υπάρχουν λιγότερες από 10 περιπτώσεις, που να έχουν καταγραφεί, στον κόσμο. 

Οι γιατροί μάλιστα, όπως ανέφερε και πρόσφατο δημοσίευμα στο cnn.com, ενημέρωσαν το ζευγάρι πως τα δύο παιδιά έχουν τρεις εβδομάδες διαφορά. «Αντιλήφθησαν πως το μωρό αναπτυσσόταν με διαφορά 21 ημερών από το πρώτο και τότε μου είπαν τι συμβαίνει. Και δεν μπορούσα να πιστέψω ότι συμβαίνει σε εμένα αυτό!», συμπλήρωσε η Ρεμπέκα.

«Κι όμως, μας συνέβη κάτι μοναδικό, νιώθω λες και κερδίσαμε το λαχείο. Είναι αξιαγάπητο. Η... δουλειά τελείωσε με μια προσπάθεια! Είχα ενθουσιαστεί που θα έκανα ένα παιδί και τώρα... πετάω! Και η Ρεμπέκα το έψαξε λίγο και καταλάβαμε πόσο μοναδικό γεγονός είναι και πόσο τυχεροί είμαστε», σχολίασε χαρακτηριστικά από τη μεριά του ο 43χρονος Ρις.

Γιατί είναι τόσο σπάνιο να συμβεί κάτι τέτοιο;

Η γυναικολόγος Δρ. Λίλιαν Σαπίρο εξήγησε και τους λόγους για τους οποίους είναι τόσο σπάνιο να συμβεί κάτι τέτοιο. Αρχικά, οι γυναίκες συνήθως έχουν ωορρηξία μόνο μία φορά ανά κύκλο, απελευθερώνοντας ταυτόχρονα ένα ή περισσότερα ωάρια. Εάν η γονιμοποίηση από το σπέρμα του άνδρα είναι επιτυχής, το ωάριο ή τα ωάρια εμφυτεύονται στη μήτρα, αρχίζει η εγκυμοσύνη και δεν συμβαίνει περαιτέρω ωορρηξία.

«Αν μια γυναίκα κάνει δίδυμα, τότε δύο ωάρια απελευθερώνονται την ίδια στιγμή. Το ίδιο συμβαίνει και με τα τρίδυμα. Πανομοιότυπα δίδυμα έχουμε στην περίπτωση που ένα ωάριο, που έχει γονιμοποιηθεί προσφάτως, χωριστεί. Στην περίπτωση της Ρεμπέκα, το ωάριο γονιμοποιήθηκε και εμφυτεύτηκε κατά την πρώτη ωορρηξία και με κάποιο τρόπο είχε ωορρηξία ξανά μέσα στον ίδιο κύκλο», τόνισε η Δρ. Σαπίρο.

Ένας άλλος λόγος που αυτό δεν συμβαίνει συχνά, είναι επειδή μόλις ξεκινήσει η εγκυμοσύνη, η μήτρα γίνεται αφιλόξενο μέρος για εμφύτευση. «Αυτο σημαίνει ότι το δεύτερο έμβρυο πρέπει να βρήκε τρόπο να εμφυτευθεί σε στιγμή που δεν φανταστήκαμε ότι θα συνέβαινε. Είναι κάτι απίθανο αυτό που συνέβη!».

«Ήταν μια ανακούφιση που όλα πήγαν καλά»

Η Ρεμπέκα αποκάλυψε ότι μόλις είχε πάρει μια δόση φαρμάκων γονιμότητας που είχαν σχεδιαστεί για να διεγείρουν την ωορρηξία πριν συλλάβει τον Νόα. Και όποιος κι αν είναι ο λόγος που συνέβη, η Ρεμπέκα το χαρακτηρίζει ως ένα «ιατρικό θαύμα». Το δεύτερο μωρό είναι κορίτσι και τόσο η Ρεμπέκα όσο και ο Ρις ανησυχούσαν αν θα τα κατάφερνε. «Επειδή ήταν πολύ μικρό, σκεφτήκαμε μην συμβεί κάτι και δεν ζήσει», δήλωσαν και οι δύο.

«Ήταν μια ανακούφιση που όλα πήγαν καλά», τόνισε η Ρεμπέκα για τα μωρά που γεννήθηκαν με καισαρική τον Σεπτέμβριο του 2020. «Ήταν τόσο μικροσκοπική που χωρούσε στο χέρι σου», προέταξε για να εκφράσει στη συνέχεια το εξής: «Ήταν πολύ δύσκολο, είχα μια πολύ μεγάλη και σοβαρή επέμβαση και τα μωρά μου στην αρχή ήταν σε ξεχωριστά νοσοκομεία».

Σημειώνεται πως ο Νόα πήγε σπίτι του στις τρεις εβδομάδες ενώ η Ροζαλί έμεινε μέσα για 95 ημέρες, βγαίνοντας λίγο πριν τα Χριστούγεννα. «Πλέον δεν έχουμε καθόλου αγωνία για την υγεία της, δείχνει σημάδια ότι θέλει να μποσουλίσει και βγάζει κραυγές», ανέφερε ο Ρις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ