Γερμανία: Lockdown για ανεμβολίαστους - Η Μέρκελ ζητάει υποχρεωτικό εμβολιασμό από τον Φεβρουάριο

Γερμανία: Lockdown για ανεμβολίαστους - Η Μέρκελ ζητάει υποχρεωτικό εμβολιασμό από τον Φεβρουάριο

Έκτακτα μέτρα για τον κοροναϊό και τους εμβολιασμούς έρχονται και στη Γερμανία. Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι από τον Φεβρουάριο πρέπει να ισχύσει υποχρεωτικός εμβολιασμός στη χώρα.

Επίσης, η Γερμανία προχωρά σε αυστηρό lockdown για τους ανεμβολίαστους, με απαγόρευση στην πρόσβαση σε δημόσιους χώρους, εκτός από τις βασικές επιχειρήσεις, όπως σούπερ μάρκετ και φαρμακεία, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κοροναϊού, όπως ανακοίνωσαν πριν από λίγο η απερχόμενη καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο διάδοχός της, Όλαφ Σολτς, ύστερα από συνομιλίες με περιφερειακούς ηγέτες.

Η Άνγκελα Μέρκελ, όπως μεταδίδει το Reuters, σημείωσε συγκεκριμένα: «Καταλάβαμε ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και πως πρέπει να λάβουμε περαιτέρω μέτρα από αυτά που έχουν ήδη ληφθεί». Και συνέχισε: «Για να γίνει αυτό, πρέπει να ''σπάσει'' το τέταρτο κύμα και αυτό δεν έχει ακόμη επιτευχθεί» είπε, προσθέτοντας πως η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ από τον Φεβρουάριο του 2022, αφού συζητηθεί στην Bundestag, και μετά, φυσικά, υπό καθοδήγηση από το Συμβούλιο Δεοντολογίας της Γερμανίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS