Γερμανία: Η κατάσταση με τον Covid γίνεται ολοένα και πιο κρίσιμη

Γερμανία: Η κατάσταση με τον Covid γίνεται ολοένα και πιο κρίσιμη

Η επίπτωση της Covid-19 την τελευταία εβδομάδα σε εθνικό επίπεδο κατέγραψε και πάλι νέο ρεκόρ στη Γερμανία, καθώς το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους ανήλθαν σε 277,4.

Για σύγκριση: την προηγούμενη ημέρα η τιμή ήταν 263,7, πριν από μια εβδομάδα ήταν 183,7 και τον προηγούμενο μήνα 65,4.

Οι υγειονομικές αρχές στη Γερμανία ανέφεραν 45.081 νέα κρούσματα κορωνοϊού στο RKI μέσα σε μία ημέρα. Την περασμένη Πέμπτη, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έφτασε τα 50.196, που αποτελεί το πιο αρνητικό  ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας.

Οι κλινικές πρέπει ήδη να μεταφέρουν ασθενείς

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, 228 θάνατοι καταγράφηκαν σε όλη τη Γερμανία μέσα σε 24 ώρες. Πριν από μια εβδομάδα σημειώθηκαν 142 θάνατοι. Το RKI έχει καταμετρήσει 4.987.971 ανιχνευμένες μολύνσεις με Sars-CoV-2 από την αρχή της πανδημίας. Ο πραγματικός συνολικός αριθμός είναι πιθανό να είναι σημαντικά υψηλότερος, καθώς πολλές λοιμώξεις δεν ανιχνεύονται. Ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που εισήχθησαν σε κλινικές ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών - η σημαντικότερη παράμετρος για πιθανή αυστηροποίηση των περιορισμών για τον κορωνοϊό - ήταν χθες 4.70 (Πέμπτη: 4.65).

Στα νοσοκομεία και τις κλινικές στη Γερμανία, η κατάσταση επιδεινώνεται λόγω του αυξανόμενου αριθμού ασθενών με Covid. Σύμφωνα με έρευνα του Γερμανικού Πρακτορείου, οι δυνατότητες στις μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν σχεδόν εξαντληθεί σε ορισμένα ομοσπονδιακά κρατίδια. Επιπλέον, οι προγραμματισμένες επεμβάσεις θα αναβληθούν, οι ασθενείς θα έπρεπε ήδη να μεταφερθούν σε άλλες πόλεις. Ειδικά στα νότια και τα ανατολικά, οι κλινικές προετοιμάζονται για τη μεταφορά ασθενών σε άλλες ομοσπονδιακές πολιτείες, αναφέρει το DPA.

Μια εμπιστευτική αναφορά από τα ομοσπονδιακά κράτη το επιβεβαιώνει: Στη Βαυαρία και τη Βάδη-Βυρτεμβέργη γίνονται ήδη καθημερινές μεταφορές μεταξύ νοσοκομείων πέρα ​​από τα  σύνορα των κρατιδίων προκειμένου να διατηρηθεί η λειτουργικότητα των κλινικών, σύμφωνα με τις εφημερίδες της «Funke Mediengruppe». 

Πολιτική αντιπαράθεση 

Ο απερχόμενος υπουργός της Καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν κατηγόρησε μάλιστα τον υποψήφιο καγκελάριο Ολαφ Σολτς ότι καθυστερεί για την εξεύρεση ημερομηνίας για μια ομοσπονδιακή  συνεδρίαση για την κρίση του Covid. «Είμαι ενοχλημένος πολύ για την καθυστέρηση του Όλαφ Σολτς και των πολιτειών υπό την ηγεσία του SPD. Ο δισταγμός τους να συγκαλέσουν μια ομοσπονδιακή συνάντηση σημαίνει ότι θα αυτή θα γίνει πολύ αργά» είπε ο Μπράουν στη «Welt am Sonntag». «Τώρα πρέπει να μιλήσουμε ξανά για τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων. Με ενοχλεί που προγραμματισμένες επεμβάσεις πρέπει να ακυρωθούν ξανά. Αυτό δεν έπρεπε να γίνει» τόνισε ο Μπράουν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS