Γαλλικές εκλογές : Στον «αέρα» η απόλυτη πλειοψηφία για την παράταξη του Μακρόν

Γαλλικές εκλογές : Στον «αέρα» η απόλυτη πλειοψηφία για την παράταξη του Μακρόν

Θρίλερ αναμένεται στον αυριανό δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία και το μεγάλο ερώτημα είναι εάν θα καταφέρει ο Εμανουέλ Μακρόν να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία κερδίζοντας 289 έδρες από τις 577 συνολικά.

Στην περίπτωση που δεν καταφέρει ο Γάλλος πρόεδρος να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία κερδίζοντας τις 289 έδρες τότε πρέπει να συμμαχήσει με τη Δεξιά στο Κοινοβούλιο με τις αντίστοιχες παραχωρήσεις ,όπως το να ζητήσουν δικό τους πρωθυπουργό οι δεξιοί.

Την ίδια ώρα, ο αριστερός Μελανσόν πιστεύει πως μπορεί να κερδίσει τις εκλογές και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά περιμένει τη Δευτέρα τηλεφώνημα από τον Μακρόν να του ζητήσει να σχηματίσει υπουργικό συμβούλιο.

Παράλληλα, αγώνα δίνει για την προσέγγιση στις κάλπες των νέων με χαμηλό εισόδημα, οι οποίοι απείχαν από τον πρώτο γύρο.

Τα γαλλικά ΜΜΕ σημειώνουν πως κρίσιμος παράγοντας αποτελεί η αποχή, με την κυριότερη αιτία να είναι ο καύσωνας καθώς στο Παρίσι ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει τους 42 βαθμούς Κελσίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ