Γαλλία: Σε κρίσιμη κατάσταση τρεις τραυματίες από την επίθεση σε παιδική χαρά

Γαλλία: Σε κρίσιμη κατάσταση τρεις τραυματίες από την επίθεση σε παιδική χαρά

Τουλάχιστον τέσσερα παιδιά και ένας ενήλικος τραυματίστηκαν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, σε επίθεση με μαχαίρι σε πάρκο κοντά στη λίμνη του Ανεσί, στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Ο 32χρονος φερόμενος ως δράστης δεν δίστασε να μαχαιρώσει ακόμη και μωρό που βρισκόταν σε καρότσι, ενώ, σε βίντεο που αναρτήθηκε, φαίνεται να απομακρύνεται λίγο πριν από τη σύλληψή του. Τρεις εκ των τραυματιών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο δεύτερος ενήλικας που συμπεριλαμβάνεται στον απολογισμό ήταν παράπλευρο θύμα του αστυνομικού που πυροβόλησε τον δράστη και θραύσμα τον ακούμπησε ελαφρά. «Φώναζε και στόχευε στα μωρά. Υπήρχαν πολλοί ενήλικες τριγύρω, αλλά δεν τους πείραζε. Όταν κατάλαβε ότι τον είχαν παγιδεύσει κι επιτέθηκε σε έναν ηλικιωμένο, τον πυροβόλησαν στο χέρι», κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας.

«Πήδηξε (μέσα στην παιδική χαρά), άρχισε να φωνάζει και μετά πήγε προς τα καροτσάκια, χτυπώντας κατ′ επανάληψη τα μικρά με μαχαίρι», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας που είπε πως λέγεται Φερντινάν στο BFM TV. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο BFM TV, μετά την επίθεση, ο άνδρας προσπάθησε να διαφύγει από την παιδική χαρά και επιτέθηκε σε ηλικιωμένο πρόσωπο προτού συλληφθεί πολύ γρήγορα από την αστυνομία.

Σύμφωνα με μάρτυρα που μίλησε στο France Bleu, ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης είχε εμφανιστεί στην περιοχή εδώ και δύο μήνες. «Αυτός ο άνδρας βρισκόταν σίγουρα στο Pâquier εδώ και περίπου δύο μήνες. Ήταν εκεί κάθε πρωί, από το πρωί μέχρι το βράδυ, και όλοι τον είχαν εντοπίσει επειδή ήταν ολομόναχος», δήλωσε μάρτυρας του περιστατικού στο τοπικό ραδιόφωνο. Σύμφωνα με το BFM, δεν έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα.

Σύρος πρόσφυγας

Ο 32χρονος άνδρας (γεννηθείς το 1991), που θεωρείται ύποπτος για τον σοβαρό τραυματισμό έξι παιδιών και ενός ενήλικα, είχε δηλώσει ότι είναι «χριστιανός από τη Συρία» στην αίτηση ασύλου που κατέθεσε στη Γαλλία τον περασμένο Νοέμβριο.

Εισήλθε νόμιμα στη Γαλλία, όπως αναφέρουν γαλλικά μέσα, και έκανε αίτηση ασύλου στην Ofpra (Γαλλικό Γραφείο Προστασίας Προσφύγων και Ανιθαγενών) στη Γκρενόμπλ τον Νοέμβριο του 2022.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, ο Abdalmasih H. πριν πάει στη Γαλλία βρισκόταν επί 10 χρόνια στη Σουηδία, όπου παντρεύτηκε μια Σουηδή με την οποία απέκτησε ένα παιδί, τριών ετών σήμερα.

Του χορηγήθηκε καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα στη Σουηδία το 2022 και έφτασε στη Γαλλία στα τέλη του περασμένου έτους, όπου υπέβαλε αίτηση. Η αίτησή του στη Γαλλία απορρίφθηκε στις 4 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δράστης, ο οποίος είχε δηλώσει ότι είναι χριστιανός από τη Συρία στην αίτησή του για άσυλο, φορούσε χριστιανικό σταυρό τη στιγμή του περιστατικού.

Αντίδραση του πολιτικού κόσμου

Για πράξη απόλυτης δειλίας έκανε λόγο ο Εμανουέλ Μακρόν. Σε ανάρτηση αναφέρει ότι «παιδιά και ένας ενήλικας βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου ενώ η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ». Ο υπουργός Εσωτερικών Τζέραλντ Νταρμανέν έγραψε στο Twitter ότι ο δράστης “συνελήφθη χάρη στην ταχεία αντίδραση των δυνάμεων ασφαλείας“.

Στο Παρίσι, οι νομοθέτες διέκοψαν τη συζήτηση για να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα, ανέφερε το BFMTV. Η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν και ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν μετέβησαν στο σημείο της επίθεσης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS