Γαλλία: Ρεκόρ νοσηλευομένων στις ΜΕΘ -35.000 κρούσματα χθες, νέο lockdown για ένα μήνα

Γαλλία: Ρεκόρ νοσηλευομένων στις ΜΕΘ -35.000 κρούσματα χθες, νέο lockdown για ένα μήνα

Ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας της Γαλλίας, πάσχοντας από Covid-19, αυξήθηκε κατά 66, φτάνοντας τους 4.353, ρεκόρ από τις αρχές του έτους, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου 6,14 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 11,7% των ενηλίκων.

Χθες καταγράφηκαν 35.327 νέα κρούσματα (αυξημένα ελαφρά, σε σχέση με προχθες που ήταν 35.088) και 185 νέοι θάνατοι (100 λιγότεροι σε σύγκριση με την Παρασκευή).

Από την Παρασκευή επιβλήθηκε ένα αυστηρό lockdown διάρκειας ενός μήνα στο Παρίσι και άλλες περιοχές της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός ύστερα από τις αστοχίες στην επάρκεια των εμβολίων αλλά και την δραματική εξάπλωση των ιδιαίτερα μεταδοτικών μεταλλάξεων.

Ο Ζαν Καστέξ δήλωσε ότι οι αυστηρότεροι περιορισμοί έρχονται ως αποτέλεσμα μίας ξεκάθαρης επιτάχυνσης στην εξάπλωση του κορωνοϊού, με τη χώρα να βρίσκεται πλέον στη μέγγενη του τρίτου κύματος.

«Είναι η στιγμή να προχωρήσουμε με ακόμη πιο απαιτητικούς περιορισμούς όπου τα πράγματα είναι πιο σοβαρά», δήλωσε ο Καστέξ.

Το lockdown επιβλήθηκε στις 16 πλέον πληττόμενες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων του Παρισιού και των προαστίων, καθώς επίσης και στα βόρεια τμήματα της χώρας.

Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά και οι πολίτες θα μπορούν να ασκούνται σε εξωτερικούς χώρους σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων από τα σπίτια τους.

Κάτοικοι διαμένοντες στις περιοχές του lockdown δεν θα επιτρέπεται να ταξιδέψουν σε άλλες περιοχές της χώρας χωρίς λόγο εκτάκτου ανάγκης.

Τα καταστήματα με τα αναγκαία προϊόντα, μεταξύ αυτών τα βιβλιοπωλεία, θα παραμείνουν ανοικτά και οι εξωτερικές δραστηριότητες θα επιτρέπονται σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων, ωστόσο οι μετακινήσεις μεταξύ των περιφερειών θα απαγορεύονται.

Ο Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε, επίσης, ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ολόκληρη τη χώρα θα ξεκινά μία ώρα νωρίτερα, στις 20.00 το βράδυ ώρα Ελλάδας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS