Γαλλία: Ο Μελανσόν προκαλεί την πρωθυπουργό να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης -«Σίγουρα θα χάσει», δηλώνει

Γαλλία: Ο Μελανσόν προκαλεί την πρωθυπουργό να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης -«Σίγουρα θα χάσει», δηλώνει

«Να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης» κάλεσε ο Μελανσόν την πρωθυπουργό της Γαλλίας, Ελιζαμπέτ Μπορν, δηλώνοντας σίγουρος ότι «θα ηττηθεί»

 Η πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ελιζαμπέτ Μπορν, θα πρέπει να τηρήσει την παράδοση και να ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της νεοεκλεγείσας Εθνοσυνέλευσης, δήλωσε σήμερα ο ηγέτης της Αριστεράς, Ζαν-Λικ Μελανσόν,επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει πλέον την πλειοψηφία.

 Σε αυτή την περίπτωση, η Ελιζαμπέτ Μπορν «θα ηττηθεί», τόνισε ο Ζαν-Λικ Μελανσόν.

«Χρειαζόμαστε μια κοινή κοινοβουλευτική ομάδα»

Ο Μελανσόν είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι τα κόμματα που απαρτίζουν την αριστερή συμμαχία Nupes θα έπρεπε να σχηματίσουν από κοινού μία κοινοβουλευτική ομάδα, η οποία θα ήταν η δεύτερη σε μέγεθος στην Εθνοσυνέλευση, μετά τους κεντρώους του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

 «Η πρόταση αυτή», εξήγησε, «βασίζεται κυρίως στο γεγονός ότι ξεχωριστά η κοινοβουλευτική ομάδα του κάθε κόμματος (Σοσιαλιστές, Πράσινοι, Κομμουνιστές) θα είχε λιγότερα μέλη από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ