Εύα Καϊλή: Η μόνη που παραμένει στη φυλακή -«Τρόπαιο» του εισαγγελέα, λέει ο Βέλγος συνήγορός της

Εύα Καϊλή: Η μόνη που παραμένει στη φυλακή -«Τρόπαιο» του εισαγγελέα, λέει ο Βέλγος συνήγορός της

Με την απόφαση της βελγικής δικαιοσύνης να αφεθεί ελεύθερος υπό καθεστώς ηλεκτρονικής παρακολούθησης ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπελά, η Εύα Καϊλή είναι η μόνη εκ των υπόπτων για την υπόθεση Watargate που παραμένει στη φυλακή.

Ο σοσιαλιστής Ταραμπελά είναι ο τελευταίος μετά το σύντροφο της Εύας Καϊλή και πρώην κοινοβουλευτικό βοηθό Φραντσέσκο Τζόρτζι και τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» του σκανδάλου διαφθοράς, τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, που βγαίνει από τη φυλακή με ηλεκτρονικό βραχιολάκι σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να εξασφαλίσει την άνευ περιορισμών απελευθέρωσή του σε ακροαματική διαδικασία τον επόμενο μήνα.

Την αποφυλάκισή του επιβεβαίωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Belga ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας, Antoon Schotsaert, αλλά και σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Ταραμπελά: «Πληροφορηθήκαμε με ανακούφιση την επικείμενη απελευθέρωση του Μαρκ Ταραμπελά. Παραμένει, βέβαια, στη διάθεση των ανακριτών και του αρμόδιου δικαστή εφόσον εκτιμήσουν ότι θα χρειαστούν περισσότερες πληροφορίες. Θυμίζουμε ότι ο Μαρκ Ταραμπελά πάντα διατράνωνε την αθωότητά του και πάντα έλεγε ότι δεν έχει κάνει τίποτε επιλήψιμο και ουδέποτε έλαβε χρήματα ή δώρα με αντάλλαγμα τις απόψεις του», σημείωσε.

Σβεν Μαρί: Η Καϊλή «τρόπαιο» του εισαγγελέα

Αντίστοιχο αίτημα αποφυλάκισης υπό καθεστώς ηλεκτρονικής παρακολούθησης έχει υποβάλει εδώ και καιρό και η κατηγορούμενη για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος Εύα Καϊλή, αλλά προσέκρουσε στην άρνηση της βελγικής δικαιοσύνης και κυρίως του εισαγγελέα, που την κρατάει ως «τρόπαιο», όπως υποστηρίζει ο Βέλγος συνήγορός της, Σβεν Μαρί.

«Περιπτώσεις όπως της κυρίας Καϊλή θεωρούνται τρόπαιο ή σύμβολο. Όπως στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, ένας ποδοσφαιριστής σηκώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο, έτσι η κυρία Καϊλή εδώ σηκώνεται ως σύμβολο για να πει ότι ακόμη και αν έχετε υψηλά αξιώματα, θα παραμείνετε στη φυλακή. Και είναι ειδικά για να πει στους άλλους βουλευτές μην είστε διεφθαρμένοι, γιατί θα πάτε στη φυλακή για μεγάλο χρονικό διάστημα», είπε ο Σβεν Μαρί σε αποκλειστική συνέντευξη στο Euronews.

«Μου κάνει εντύπωση ότι ένας δολοφόνος που σκοτώνει κάποιον με έξι σφαίρες στο κεφάλι στο Βέλγιο αποφυλακίζεται μετά από τέσσερις μήνες και ότι η κυρία Καϊλή, μετά από τέσσερις μήνες και μία εβδομάδα, δεν έχει αποφυλακιστεί ακόμα. Θα ήταν απόλυτη θλίψη αν παραμείνει στη φυλακή η Εύα Καϊλή», σημείωσε.

Αποφυλάκιση της Καϊλή χωρίς περιορισμούς θα ζητήσουν οι συνήγοροί της
Ο ίδιος αποκάλυψε ότι από κοινού με τον Έλληνα δικηγόρο της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου , Μιχάλη Δημητρακόπουλο, θα ζητήσουν αύριο, Μεγάλη Πέμπτη την απελευθέρωσή της χωρίς περιορισμούς στην ακρόαση με τη βελγική δικαιοσύνη.

«Η κυρία Καϊλή έχει ανακριθεί εδώ και δύο εβδομάδες για πάνω από 15 ώρες. Η κυρία Καϊλή απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και όλες τις κατηγορίες των ανακριτών. Προφανώς υπάρχει πρόβλημα, διότι ούτε ο ανακριτής ούτε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας ούτε οι ανακριτές θέλουν να ακούσουν τις απαντήσεις της κ. Καϊλή. Βρίσκονται στο δικό τους τούνελ, θέλουν να ακούσουν συγκεκριμένες απαντήσεις, αλλά αυτές δεν είναι οι απαντήσεις που δίνει η κ. Καϊλή», δήλωσε o Σβεν Μαρί.

Ενθαρρυντικό για τους συνηγόρους της Καϊλή είναι το γεγονός ότι μολονότι ο Παντσέρι έχει υποστηρίξει ότι ο Ταραμπελά έλαβε από τον ίδιο δωροδοκίες ύψους 140.000 ευρώ για να επηρεάσει αποφάσεις του ευρωκοινοβουλίου για το Κατάρ, ο Βέλγος πρώην ευρωβουλευτής ουδέποτε παραδέχθηκε την ενοχή του -όπως και η Ελληνίδα ευρωβουλευτής – και τελικά αποφυλακίστηκε υπό όρους. Προσβλέπουν, ως εκ τούτου, σε μια αλλαγή στάσης από μέρους των βελγικών Αρχών και των αντιδράσεων διεθνών ΜΜΕ, όπως η γαλλική Liberation για τη διαφορετική αντιμετώπιση της Καϊλή και των λοιπών υπόπτων.

Τα επιχειρήματα της υπεράσπισης της Καϊλή

Ο Σβεν Μαρί επεσήμανε στη συνέντευξή του ότι οι Βελγικές Αρχές δεν έχουν λόγο να παρατείνουν την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή στη φυλακή, αφού η πελάτισσά του ούτε να ξεφύγει μπορεί, ούτε να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία.

«Η κυρία Καϊλή δεν πρόκειται να δραπετεύσει στην Ελλάδα και να μην επιστρέψει. Σε κάθε περίπτωση, μεταξύ Ελλάδας και Βελγίου υπάρχει συμφωνία έκδοσης. Η κυρία Καϊλή δεν ξέρει πώς να εξαφανίσει τα λεγόμενα στοιχεία. Η κ. Καϊλή δεν ξέρει πώς να έρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους που μπορεί να την έχουν κατηγορήσει, για παράδειγμα με τον κ. Παντσέρι. Η κυρία Καϊλή, σε αυτό το σημείο, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οπότε δεν ξέρει πώς να ξαναρχίσει, δεν ξέρει αν υπάρχουν εγκλήματα ή αδικήματα που έχει διαπράξει, δεν ξέρει πώς να ξεκινήσει από την αρχή. Έτσι, σήμερα, θα ήταν απόλυτη θλίψη αν παραμείνει στη φυλακή», λέει.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ