«Μπλόκο» Ερντογάν: Η Τουρκία αναβάλλει επ' αόριστον τις συζητήσεις με Φινλανδία-Σουηδία για ένταξη στο ΝΑΤΟ

«Μπλόκο» Ερντογάν: Η Τουρκία αναβάλλει επ' αόριστον τις συζητήσεις με Φινλανδία-Σουηδία για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Σταματά, τουλάχιστον επί του παρόντος, η τριμερής συζήτηση μέσω του μηχανισμού Τουρκίας, Σουηδίας και Φινλανδίας για τις ενταξιακές διαδικασίες των δύο βορειοευρωπαϊκών χωρών στο ΝΑΤΟ.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν το μεσημέρι της Τρίτης ότι η Τουρκία ζήτησε να παύσουν οι τριμερείς συνομιλίες με Φινλανδία και Σουηδία, ακυρώνοντας προγραμματισμένη συνάντηση τον Φεβρουάριο, χωρίς να οριστεί, για την ώρα, νέα ημερομηνία.

Εξάλλου, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε χθεςότι η Σουηδία δεν πρέπει να περιμένει τη στήριξη της Άγκυρας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

ΥΠΕΞ Φινλανδίας: Αναγκαίο ένα διάλειμμα μερικών εβδομάδων στις συνομιλίες με την Τουρκία για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Από τη μεριά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας δήλωσε την Τρίτη ότι στις συνομιλίες της Φινλανδίας και της Σουηδίας με την Τουρκία απαιτείται ένα διάλειμμα μερικών εβδομάδων, χωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

Νωρίτερα, όμως, ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Πέκα Χααβίστο ανέφερε ότι θα πρέπει να εξετάσουν την επιλογή μιας ένταξης στο ΝΑΤΟ χωρίς τη Σουηδία, αφού ο Tούρκος πρόεδρος Ερντογάν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δώσει η Άγκυρα το «πράσινο φως» στη σουηδική υποψηφιότητα.

Ωστόσο, σε άλλη συνέντευξη που παραχώρησε τηλεφωνικώς στο Reuters, ο ίδιος είπε ότι η Φινλανδία και η Σουηδία έχουν επανειλημμένως δηλώσει ότι σχεδιάζουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ ταυτόχρονα και αυτό δεν έχει αλλάξει, υπογραμμίζοντας τα πλεονεκτήματα μιας κοινής ένταξης με τη γειτονική χώρα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ