Ο Ερντογάν μοίρασε... μπαξίσι στα παιδιά και έταξε ανέγερση 309.000 κατοικιών μετά τον σεισμό

Ο Ερντογάν μοίρασε... μπαξίσι στα παιδιά και έταξε ανέγερση 309.000 κατοικιών μετά τον σεισμό

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύθηκε σήμερα να ανοικοδομήσει τη νότια περιοχή της Τουρκίας στον απόηχο των ισχυρών σεισμών που την έπληξαν πριν από περίπου ένα μήνα.

Την ώρα που τα ποσοστά του κόμματός του συνεχίζουν να πέφτουν, ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, υποσχόμενος σύντομα να ανεγερθούν νέα κτίρια.

«Με την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων απομάκρυνσης συντριμμιών, ξεκινάμε την ανοικοδόμηση και την αναζωογόνηση των περιοχών μας», είπε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου στην επαρχία Καχραμανμαράς.

«Σε λίγους μήνες ξεκινάμε την ανέγερση 309.000 κατοικιών, συμπεριλαμβανομένων των κατοικιών σε χωριά, σε όλη τη ζώνη του σεισμού. Δίνουμε επίσης 100.000 λίρες (5.000 ευρώ) στους συγγενείς των πολιτών μας που σκοτώθηκαν στον σεισμό, για τις επείγουσες ανάγκες τους. Πληρώνουμε 10.000 λίρες (500 ευρώ) στον κάθε πολίτη που επλήγη από την καταστροφή. Εργαζόμαστε επίσης σκληρά για να παρέχουμε στους σεισμόπληκτους μόνιμη στέγαση το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Περισσότεροι από 13.000.000 άνθρωποι στην Τουρκία έχουν πληγεί από τους καταστροφικούς σεισμούς, ενώ οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία ξεπερνούν τις 50.000.

«Επίσης, θα μεταμορφώσουμε γρήγορα άλλες περιοχές της χώρας μας που αντιμετωπίζουν την ίδια απειλή» είπε ακόμη ο Ερντογάν, ζητώντας από τους πολίτες να είναι «πιο προσεκτικοί» λόγω των μετασεισμών.

Επίθεση της αντιπολίτευσης στον Ερντογάν για τις εικόνες με τα μετρητά

Την ίδια ώρα, ο Ερντογάν δέχθηκε σκληρή επίθεση από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα και τον Κεμάλ Κιλιντσάρογλου για τις εικόνες με τον Τούρκο πρόεδρο να μοιράζει μετρητά σε παιδιά που έχασαν οικογένειες και καταστράφηκαν τα σπίτια τους.

«Μην κοιτάτε που κλαίνε. Δεν κλαίνε... Λένε: ''μπορούμε να προσελκύσουμε τους ανθρώπους μοιράζοντας χρήματα;''» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ