Έριξε τους τόνους ο Χουλουσί Ακάρ: Σημαντικό να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Ελλάδα

Έριξε τους τόνους ο Χουλουσί Ακάρ: Σημαντικό να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Ελλάδα

Τους τόνους στην ένταση που προκαλεί η Τουρκία το τελευταίο διάστημα έναντι της Ελλάδος έριξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κατά την ενημέρωση Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του NATO.

«Θεωρούμε σημαντικό να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας για την επίλυση των προβλημάτων με την Ελλάδα. Η εστίαση σε μια θετική ατζέντα και η μείωση των εντάσεων θα συμβάλει τόσο στις διμερείς σχέσεις όσο και στην περιφερειακή συνεργασία» πρόσθεσε ο Ακάρ, αναφερόμενος στο σύντομο τετ-α-τετ που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, στο περιθώριο της Συνόδου.

 

Θυμίζουμε πως το τουρκικό υπουργείο Άμυνας με σχετική ανάρτηση που έκανε στο twitter νωρίτερα σχολίασε το σύντομο τετ α τετ Παναγιωτόπουλου - Ακάρ στις Βρυξέλλες. (Δείτε εδώ: Το παρασκήνιο της συνάντησης Ακάρ με Παναγιωτόπουλο - Γιατί άλλαξε τη στάση της η Τουρκία).

«Στη συνάντηση του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ με τον Έλληνα ομόλογό του, τονίστηκε η σημασία της διατήρησης των ανοικτών διαύλων επικοινωνίας, η επικέντρωση στη θετική ατζέντα, η συμβολή αυτής της επικοινωνίας στις σχέσεις καλής γειτονίας, η διμερής/περιφερειακή συνεργασία, καθώς και η σημασία της διατήρησης του διαλόγου για τη μείωση των εντάσεων» αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο από τη συνομιλία που είχαν οι Παναγιωτόπουλος - Ακάρ.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ