Ερντογάν: Είμαστε σε στρατηγικό σημείο - Η ΕΕ έχει ανάγκη την Τουρκία, μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ερντογάν: Είμαστε σε στρατηγικό σημείο - Η ΕΕ έχει ανάγκη την Τουρκία, μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Η ΕΕ εξακολουθεί να είναι ο στρατηγικός στόχος της Τουρκίας», υπογράμμισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Για την ενταξιακή πορεία της Άγκυρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μίλησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την συνάντησή του με Ευρωπαίους πρεσβευτές.

Ακόμα, επισήμανε ότι η χώρα του βρίσκεται σε «στρατηγική σημείο», ιδιαίτερα μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη σημασία της Τουρκίας σε θέματα ασφάλειας και ενέργειας, μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσει σε ξεκάθαρα βήματα το επόμενο διάστημα.

«Η ΕΕ εξακολουθεί να είναι ο στρατηγικός στόχος της Τουρκίας. Οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία που φτάνουν σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει δείξει πως η Τουρκία βρίσκεται σε σημείο στρατηγικής σημασίας για την ΕΕ κυρίως στους τομείς ασφάλειας και ενέργειας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Περιμένω από την ΕΕ να κάνει ξεκάθαρα βήματα και να λάβει υπόψη το όραμα μας για ένταξης και να μην παραδοθεί στα στείρα συμφέροντα κάποιων μελών της», πρόσθεσε.

Τέλος, σε σχέση με την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, ο πρόεδρος της Τουρκίας φάνηκε να κρατά χαμηλά τους τόνους, λέγοντας ότι επιθυμεί μια δίκαιη, ρεαλιστική και λειτουργική λύση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ