Ερντογάν: Είναι αδύνατον να συναντηθώ με το Μητσοτάκη - Θα δω τον Μπάιντεν για τα F -16

Ερντογάν: Είναι αδύνατον να συναντηθώ με το Μητσοτάκη - Θα δω τον Μπάιντεν για τα F -16

Συνεχίζει στον ίδιο προκλητικό τόνο εναντίον της Ελλάδος ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Λίγες ώρες πριν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κρατώντας την αδιάλλακτη στάση του τόσο για την είσοδο Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, όσο και για τα ελληνοτουρκικά.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν αναχωρήσει από την Τουρκία για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που γίνεται στη Μαδρίτη, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «είναι αδύνατον να έχω διμερή συνάντηση με τον Μητσοτάκη. Έχει τελειώσει. Πρέπει να συμμαζευτούν». Ακόμη, ο Τούρκος πρέοδρος αναφέρθηκε ξανά για τις αμερικανικές βάσεις που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα, λέγοντας πως η Αθήνα ισχυρίζεται πως έχουν «στόχο» τη Ρωσία αλλά εκείνος θεωρεί πως δημιουργούνται για την Τουρκία.

Η πιθανή συνάντηση με τον Μπάιντεν

Ο Τούρκος προέδρος προέβη στην αποκάλυψη ότι εντός της ημέρας ή την Τετάρτη, θα συναντηθεί στη Μαδρίτη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Όπως ανέφερε, μίλησε τηλεφωνικά το πρωί της Τρίτης με τον ίδιο,  με τον Μπάιντεν να εκφράζει την επιθυμία να συναντηθούν σήμερα το βράδυ ή αύριο, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. 

Σε σχέση με το θέμα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην Ατλαντική Συμμαχία, ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν θέλει λόγια, αλλά πράξεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ