Ερντογάν: Ατυχής η δήλωση του Μακρόν για το «εγκεφαλικά νεκρό» ΝΑΤΟ

Ερντογάν: Ατυχής η δήλωση του Μακρόν για το «εγκεφαλικά νεκρό» ΝΑΤΟ

Τη σημασία του ΝΑΤΟ για την ασφάλεια της Ευρώπης εν μέσω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, επισήμανε την Παρασκευή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Το ΝΑΤΟ είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ευρωπαϊκής ασφάλειας. Το έχουμε δει πολύ καθαρά. Η Τουρκία είναι ένας απαραίτητος σύμμαχος για τη διασφάλιση της περιφερειακής ασφάλειας», είπε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής του από τις Βρυξέλλες όπου παρευρέθηκε στην έκτακτη σύνοδο του ΝΑΤΟ την Πέμπτη.

Ο Ερντογάν είπε ότι θα επικοινωνήσει με τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι την Παρασκευή και ενδέχεται να έχει συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν το σαββατοκύριακο ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για να αξιολογήσει τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

«Εν μέσω πολέμου, πολλές μεγάλες εταιρείες εγκαταλείπουν τη Ρωσία και οι πόρτες της Τουρκίας είναι ορθάνοιχτες», είπε ο Ερντογάν, συμπληρώνοντας πως οι τουρκικές αρχές δεν θα ακολουθήσουν Ευρώπη και ΗΠΑ στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας. «Όσον αφορά τις κυρώσεις, αξιολογούμε ορισμένες γραμμές του ΟΗΕ, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι δεν μπορούμε να παραμερίσουμε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, συμπληρώνοντας πως δεν μπορεί να αφήσει τους Τούρκους πολίτες να «παγώσουν τον χειμώνα χωρίς ρωσικό αέριο».

Σχετικά με τα σχόλια του Γάλλου προέδρου πως «το ΝΑΤΟ είναι εγκεφαλικά νεκρό», έπειτα από τις απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας το 2019, ο Ερντογάν είπε, σύμφωνα με τη Hurriyet: «Ήταν μια ατυχής δήλωση. Ο πρόεδρος Μακρόν είναι ένας από τους πιο ενεργούς ηγέτες στο ΝΑΤΟ».

Αναφορικά με τις ανησυχίες για τις ελλείψεις τροφίμων λόγω του πολέμου, ο Ερντογάν είπε: «Λαμβάνουμε κάθε είδους μέτρα για την επισιτιστική ασφάλεια. Δεν θα υπάρξουν προβλήματα με την πρόσβαση σε τρόφιμα κατά τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού».

Σχετικά με τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τα αεροσκάφη F-16, είπε ότι οι ΗΠΑ δείχνουν μια θετική προσέγγιση στον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών και τις αγορές νέων μαχητικών αεροσκαφών.

Για τις διμερείς σχέσεις με το Ισραήλ, ο Ερντογάν είπε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ ενδέχεται να επισκεφθεί την Τουρκία. Η συνεργασία για το φυσικό αέριο μπορεί να αναδειχθεί ως βασικό βήμα για την ανάπτυξη διμερών δεσμών με το Ισραήλ, πρόσθεσε ο Ερντογάν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ