Johnson & Johnson: Τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των πιθανών κινδύνων λένε Ισπανία, Ολλανδία

Johnson & Johnson: Τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των πιθανών κινδύνων λένε Ισπανία, Ολλανδία

Η Ολλανδική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων (CBG) ανακοίνωσε ότι τα οφέλη του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά της COVID-19 υπερτερούν των πιθανών κινδύνων, μετά τη σύσταση των αμερικανικών ομοσπονδιακών υγειονομικών αρχών για την αναστολή της χρήσης του εμβολίου.

«Μαζί με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) παρακολουθούμε την κατάσταση από πολύ κοντά», ανακοίνωσε η CBG. «Προς το παρόν, τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των πιθανών κινδύνων».

Η ίδια η φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε πως θα καθυστερήσει τις παραδόσεις στην Ευρώπη. Ωστόσο και το Βέλγιο, που έχει ήδη παραλάβει τις πρώτες δόσεις, ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει να χορηγεί το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Έξι περιστατικά θρομβώσεων μετά το εμβόλιο της Johnson & Johnson
Οι αμερικανικές υπηρεσίες προχώρησαν στη σύστασή τους μετά την εκδήλωση μιας σπάνιας διαταραχής με θρόμβους αίματος σε έξι ανθρώπους που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Στη Ισπανία ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε σήμερα ότι τα οφέλη όλων των εγκεκριμένων εμβολίων κατά της COVID-19 αντισταθμίζουν τους κινδύνους, μετά τη σύσταση των αμερικανικών αρχών για την αναστολή του εμβολιασμού με το σκεύασμα που ανέπτυξε η Johnson & Johnson.

Ο Σάντσεθ πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι αρχές θα επιβραδύνουν τη διάθεση των εμβολίων για να αξιολογήσουν τους κινδύνους εάν και όταν αναφερθούν σοβαρές παρενέργειες.

Εν αναμονή αποφάσεων στη Σουηδία
Η Σουηδία θα αποφασίσει πώς θα χρησιμοποιήσει το εμβόλιο της Johnson & Johnson εντός των επόμενων ημερών, ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Υγείας, μετά τις αναφορές σπάνιων θρόμβων αίματος παρόμοιων με αυτούς που αναφέρθηκαν για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η απόφαση αυτή λαμβάνεται μια εβδομάδα αφότου οι ευρωπαϊκοί ρυθμιστικοί φορείς ανακοίνωσαν ότι βρήκαν πιθανή σχέση μεταξύ του εμβολίου κατά της COVID-19 της AstraZeneca και ενός σπάνιου προβλήματος πήξης του αίματος που οδήγησε σε μικρό αριθμό θανάτων.

Η Σουηδία αναμένεται να λάβει τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson αργότερα αυτήν την εβδομάδα. Σταμάτησε τη χρήση του εμβολίου AstraZeneca τον Μάρτιο, αλλά αργότερα επανέλαβε τη χορήγησή του στα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

«Εξετάζουμε το θέμα και τα διαθέσιμα δεδομένα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και τους Αμερικανούς συναδέλφους μας», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής επιδημιολόγος της Σουηδίας 'Αντερς Τέγκνελ. «Αναμένεται μια απόφαση μέσα σε μία ή λίγες ημέρες».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS