Έλον Μασκ: «Γιατί αγόρασα το Twitter» -Η ανάρτηση με την οποία επιβεβαιώνει την εξαγορά της πλατφόρμας

Έλον Μασκ: «Γιατί αγόρασα το Twitter» -Η ανάρτηση με την οποία επιβεβαιώνει την εξαγορά της πλατφόρμας

Τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στην εξαγορά της πλατφόρμας του Twitter ανέλυσε ο Έλον Μασκ σε ανάρτησή του το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο δισεκατομμυριούχος σε μια ανάρτησή του στο Twitter λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την εξαγορά της πλατφόρμας την Παρασκευή -και αφού επισκέφτηκε τα κεντρικά κρατώντας έναν νιπτήρα- απευθύνθηκε στους διαφημιστές, σε όσους χρησιμοποιούν το Twitter στο πλαίσιο διαφημιστικών ενεργειών, και εξήγησε για ποιους λόγους αποφάσισε να προχωρήσει στη συμφωνία εξαγοράς.

Νωρίτερα, ο Έλον Μασκ έσπευσε να καθησυχάσει τους υπαλλήλους του Twitter ότι δεν σκοπεύει να απολύσει το 75% του προσωπικού, όταν αναλάβει την εταιρεία.

Στη νέα του ανάρτηση, αν και δεν έχει γίνει ακόμη επίσημα γνωστό το «κλείσιμο» της συμφωνίας με το Twitter, ο Έλον Μασκ φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι η εξαγορά θα γίνει πραγματικότητα.

Γιατί αγοράζει ο Έλον Μασκ το Twitter

Σύμφωνα με τον Μασκ, το Twitter μπορεί να γίνει μια σύγχρονη «ψηφιακή πλατεία» όπου ο κόσμος θα συζητά ελεύθερα τις απόψεις του, χωρίς να καταφεύγει στη βία. Επίσης, ο Μασκ μίλησε αναλυτικά για τον τρόπο που επιθυμεί να αξιοποιήσει τις διαφημίσεις δείχνοντας στους χρήστες του Twitter περιεχόμενο σχετικό με τις ανάγκες τους.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο εξήγησε ότι εξαγόρασε την εταιρεία «επειδή είναι σημαντικό για το μέλλον του πολιτισμού να υπάρχει μια κοινή ψηφιακή πλατεία, όπου ένα ευρύ φάσμα πεποιθήσεων μπορεί να συζητηθεί με υγιή τρόπο, χωρίς να καταφεύγει στη βία».

Η ανάρτηση του Έλον Μασκ γράφει τα εξής:

Αγαπητοί διαφημιστές του Twitter

Θέλω να σας απευθυνθώ προσωπικά για να μοιραστώ μαζί σας τα κίνητρά μου για την εξαγορά του Twitter. Έχουν υπάρξει πολλές θεωρίες για τον λόγο που εξαγόρασα το Twitter και για τη γνώμη μου για τη διαφήμιση. Οι περισσότερες ήταν λανθασμένες.

Ο λόγος που αγόρασα το Twitter είναι η σημασία του για το μέλλον του πολιτισμού όσον αφορά μια κοινή ψηφιακή πλατεία όπου ένα ευρύ φάσμα πεποιθήσεων μπορεί να συζητηθεί με υγιή τρόπο χωρίς να καταφεύγουμε στη βία. Υπάρχει επί του παρόντος μεγάλος κίνδυνος να κάνουν social media στροφή προς την άκρα δεξιά και την άκρα αριστερά και να δημιουργηθεί έτσι περισσότερο μίσος και διχασμός στην κοινωνία μας.

Ψάχνοντας διακαώς τα κλικ, πολλά από τα παραδοσιακά ΜΜΕ έχουν δώσει τροφή σε αυτά τα άκρα, καθώς πιστεύουν ότι αυτό θα τους φέρει χρήματα αλλά, έτσι, η ευκαιρία για διάλογο έχει χαθεί.

Γι’ αυτό αγόρασα το Twitter. Δεν το έκανα γιατί θα ήταν εύκολο. Δεν το έκανα για να βγάλω περισσότερα χρήματα. Το έκανα για να προσπαθήσω να βοηθήσω την ανθρωπότητα, την οποία αγαπώ. Και το κάνω με ταπεινότητα, αναγνωρίζοντας ότι η αποτυχία στην επιδίωξη αυτού του στόχου, παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας, είναι μια πολύ πραγματική πιθανότητα.

Το Twitter προφανώς δεν μπορεί να γίνει ένα κολαστήριο ελεύθερο για όλους, όπου τα πάντα μπορούν να ειπωθούν χωρίς συνέπειες! Εκτός από τη συμμόρφωση με τους νόμους της χώρας, η πλατφόρμα μας πρέπει να είναι ζεστή και φιλόξενη για όλους, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε την επιθυμητή εμπειρία σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, όπως μπορείτε να επιλέξετε, για παράδειγμα, να βλέπετε ταινίες ή να παίζετε βιντεοπαιχνίδια από όλες τις ηλικίες.

Επίσης πιστεύω ακράδαντα ότι η διαφήμιση, όταν γίνεται με τον σωστό τρόπο, μπορεί να προσφέρει χαρά, ψυχαγωγία και πληροφορίες. Μπορεί να παρέχει μια υπηρεσία ή ένα προϊόν ή ιατρική φροντίδα που δεν ξέρατε καν ότι υπάρχει, αλλά είναι κατάλληλη για εσάς. Για να ισχύσει αυτό, είναι σημαντικό να δείξουμε στους χρήστες του Twitter διαφημίσεις που είναι όσο πιο σχετικές γίνεται με τις ανάγκες τους. Οι διαφημίσεις χαμηλής σχετικότητας είναι ανεπιθύμητες [σπαμ] αλλά οι διαφημίσεις υψηλής σχετικότητας είναι πραγματικό ωφέλιμο περιεχόμενο!

Ουσιαστικά, το Twitter θέλει να είναι η πιο σεβαστή πλατφόρμα διαφήμισης στον κόσμο η οποία ενισχύει τη μάρκα σας και μεγαλώνει την επιχείρησή σας. Προς όλους που έχουν συνεργαστεί μαζί μας, σας ευχαριστώ. Ας χτίσουμε μαζί κάτι υπέροχο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS