Έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για Αφγανιστάν - Επιταχύνεται η απομάκρυνση διπλωματικού προσωπικού

Έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για Αφγανιστάν - Επιταχύνεται η απομάκρυνση διπλωματικού προσωπικού

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τρίτη, σύνοδο μέσω τηλεδιάσκεψης για να συζητήσουν για την κατάσταση στο Αφγανιστάν, όπου οι δυτικές χώρες επιταχύνουν τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης προσωπικού τους, δήλωσαν σήμερα στο AFP διπλωμάτες.

Πολλά κράτη μέλη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθούν να απομακρύνουν γρήγορα τους διπλωμάτες και τους πολίτες τους από την Καμπούλ, μετά την κατάληψή της από τους Ταλιμπάν έπειτα από μια επίθεση αστραπή που σάρωσε τις αφγανικές ένοπλες δυνάμεις.

Εξάλλου εκπρόσωπος της ΕΕ δήλωσε νωρίτερα στο Reuters ότι οι Βρυξέλλες συνεργάζονται με τις χώρες μέλη της για να βρουν γρήγορες λύσεις για την μετεγκατάσταση σε ασφαλές μέρος των Αφγανών που ανήκουν στο προσωπικό της και των οικογενειών τους.

"Το ζητούμενο είναι η εφαρμογή γρήγορων λύσεων γι'αυτούς και η εγγύηση της ασφάλειάς τους", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Reuters.

Η Κομισιόν δεν αποκαλύπτει στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των Αφγανών που ανήκουν στο προσωπικό της για λόγους ασφαλείας.

Παράλληλα η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Αν Λίντε ανακοίνωσε ότι η Σουηδία ολοκλήρωσε την απομάκρυνση όλου του σουηδικού προσωπικού της πρεσβείας της στην Καμπούλ και ότι επεξεργάζεται τώρα σχέδια για να απομακρύνει τους ντόπιους εργαζομένους σε αυτήν και αυτούς που υποστήριξαν τις δραστηριότητές της στη χώρα.

"Όλο το προσωπικό που είχε αναπτυχθεί απομακρύνθηκε από το Αφγανιστάν χθες το βράδυ με ελικόπτερο και αεροπλάνο προς μια αμερικανική στρατιωτική βάση στη Ντόχα", διευκρίνισε η Λίντε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Εξάλλου και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι απομάκρυναν τους διπλωμάτες τους από το Αφγανιστάν, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση προς το Ρόιτερς του υπουργείου Εξωτερικών τους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS