Εκλογές στην Τουρκία: Ποιος ο όρος που έθεσε ο Σινάν Ογάν για να υποστηρίξει τον Κιλιτσντάρογλου στον δεύτερο γύρο

Εκλογές στην Τουρκία: Ποιος ο όρος που έθεσε ο Σινάν Ογάν για να υποστηρίξει τον Κιλιτσντάρογλου στον δεύτερο γύρο

Με έναν όρο υποσχέθηκε πως θα στηρίξει τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στον δεύτερο γύρο των εκλογών στην Τουρκία ο εθνικιστής ανεξάρτητος υποψήφιος Σινάν Ογάν, ο οποίος έκανε την έκπληξη στον πρώτο γύρο και συγκέντρωσε πάνω από 5% των ψήφων.

«Θα υποστηρίξω τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, μόνο αν το HDP αποκλειστεί από το πολιτικό σύστημα», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Der Spiegel.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ογάν ξεπέρασε κάθε προσδοκία στον πρώτο γύρο των εκλογών, με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε μεγάλο ρυθμιστή της δεύτερης αναμέτρησης.

Ήταν μέλος του εθνικιστικού MHP και κατήλθε ως ανεξάρτητος. Εκτιμάται πως έλαβε στήριξη από τους δυσαρεστημένους με τον Ερντογάν εθνικιστές ψηφοφόρους.

Προηγουμένως, είχε αφήσει αιχμές για τη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων στο εξωτερικό.

«Ακούσαμε ότι έγιναν κάποιες κινήσεις χειραγώγησης στις διαδικασίες καταμέτρησης ψήφων στο εξωτερικό. Η καταμέτρηση των ψήφων δεν γίνεται σε υγιές περιβάλλον», ανέφερε ο Ογάν.

«Προειδοποιώ το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο. Πάρτε άμεσα τα απαραίτητα μέτρα και διασφαλίστε ότι οι διαδικασίες καταμέτρησης ψήφων θα διεξαχθούν γρήγορα. Επιπλέον, δεν θα επιτρέψουμε ένα τετελεσμένο γεγονός με χειραγώγηση ξένων ψήφων», πρόσθεσε.

«Μην αγχώνετε το περιβάλλον. Αυτό είναι μέχρι τον δεύτερο γύρο», κατέληξε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS