Εκλογές ΗΠΑ: Βασικό κριτήριο της ψήφου η οικονομία - Πάνω από φυλετικές διακρίσεις και πανδημία

Εκλογές ΗΠΑ: Βασικό κριτήριο της ψήφου η οικονομία - Πάνω από φυλετικές διακρίσεις και πανδημία

To exit poll του CNN αναδεικνύει τα κριτήρια με βάση τα οποία οι Αμερικανοί πολίτες θα δώσουν την ψήφο τους, καθώς και τους βασικούς πυλώνες για τους οποίους θα στηρίξουν τον εκάστοτε υποψήφιο πρόεδρο.

Ο πιο σημαντικός λόγος ψήφου η οικονομία

Το πρώτο Exit Poll που έδωσε το CNN πριν ακόμη κλείσουν οι κάλπες δείχνει πως ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο οι ψηφοφόροι πήγαν να ψηφίσουν ήταν η οικονομία σε ποσοστό 34%.

Δεύτερη πιο σημαντική κινητήριος αιτία μοιάζει να είναι η φυλετική ανισότητα σε ποσοστό 21% και ακολουθεί η πανδημία του κορωνοϊού με ποσοστό 18%. Στα πιο σημαντικά ζητήματα, που κινητοποίησαν τους Αμερικανούς να πάνε να ψηφίσουν συγκαταλέγονται επίσης το έγκλημα και η ασφάλεια με ποσοστό 11% και η πολιτική για το σύστημα υγείας με 11% αντίστοιχα.

Εξίσου σημαντικό ζήτημα όμως αποτελεί και ο κοροναϊός

Ωστόσο, σύμφωνα με το ίδιο Exit Poll, με απαντήσεις Αμερικανών που ψήφισαν ήδη, το 52% απάντησε πως πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να τεθεί υπό έλεγχο ο κοροναϊός και 42% η ανάκαμψη της οικονομίας.

Στο ίδιο θέμα της πανδημίας, φαίνεται πως οι πολίτες είναι διχασμένοι αναφορικά με τη διαχείριση της επιδημίας του κοροναϊού από τον Ντόναλντ Τραμπ. 51% απαντά πως η διαχείριση ήταν κακή, ενώ 48% δηλώνει πως αυτή ήταν καλή.

Τέλος, σύμφωνα με το Exit Poll, το οποίο φυσικά αφορά μόνο ένα πρώτο μέρος των αποτελεσμάτων, καθώς οι κάλπες δεν έχουν κλείσει, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων απαντούν πως έχουν ψηφίσει ξανά (87%) ενώ μόλις 13% σημειώνουν πως είναι η πρώτη τους φορά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS