Εκατοντάδες διαδηλωτές έξω απ’ το Ευρωκοινοβούλιο – Ζήτω η Ουκρανία!

Εκατοντάδες διαδηλωτές έξω απ’ το Ευρωκοινοβούλιο – Ζήτω η Ουκρανία!

Καθοριστικό ρόλο στη μαζική παρουσία κόσμου έπαιξε η ανακοίνωση ότι θα παρέμβει ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.


Μαζική και πέρα από κάθε προσδοκία ήταν η χθεσινή συγκέντρωση των διαδηλωτών έξω από το Ευρωκοινοβούλιο εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Μήνυμα στήριξης στην Ουκρανία
Ενώ πραγματοποιούνταν η έκτακτη σύνοδος ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, διαδηλωτές με καταγωγή από την Ουκρανία και όχι μόνο συγκεντρώθηκαν έξω από το Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες για να στείλουν μήνυμα στήριξης στην Ουκρανία και να πιέσουν για αυστηρή απάντηση από πλευράς ΕΕ προς τη Ρωσία.

Η συγκέντρωση μάζευε σταθερά κόσμο καθ' όλη τη διάρκεια της ολομέλειας. Καθοριστικό ρόλο στη μαζική παρουσία κόσμου έπαιξε η ανακοίνωση ότι θα παρέμβει ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Συγκεντρωμένοι με ουκρανικές σημαίες, με πλακάτ και συνθήματα υπέρ της Ουκρανίας και κατά του πολέμου, οι διαδηλώτες φώναξαν για αλληλεγγύη και στήριξη στη χώρα που δοκιμάζεται βάρβαρα και ανελέητα από τους βομβαρδισμούς.

Ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη η ατμόσφαιρα έξω από το Ευρωκοινοβούλιο, καθώς οι συγκεντρωμένοι πολίτες δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους για τη δραματική κατάσταση στην Ουκρανία.

Τους συγκεντρωμένους υποδέχτηκε η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, η οποία σε κλίμα σε συγκίνησης συνομίλησε με διαδηλωτές.

Εξέφρασε για ακόμη μια φορά την αδιαπραγμάτευτη στήριξή της στην Ουκρανία και ξεκαθάρισε στους συγκεντρωμένους ότι η ΕΕ δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με το πέρας της ολομέλειας και με την ανάκρουση του ουκρανικού εθνικού ύμνου και του ύμνου της ΕΕ.

oukraniko 29

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ