Δίχως όρια η τουρκική προκλητικότητα: Η Ελλάδα στέλνει πλοία στα νησιά μας και παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας!

Δίχως όρια η τουρκική προκλητικότητα: Η Ελλάδα στέλνει πλοία στα νησιά μας και παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας!

Παραβάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου και των τουρκικών χωρικών υδάτων εκ μέρους της Ελλάδας … ανακαλύπτει η Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Άγκυρας, κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, οι ελληνικές δυνάμεις προχώρησαν σε 42 παραβιάσεις του εναέριου χώρου, καθώς και 15 παρενοχλήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την τουρκική πλευρά, τα ελληνικά πολεμικά πλοία προέβησαν σε συνολικά επτά παραβιάσεις των τουρκικών χωρικών υδάτων.

«Υπήρξαν επίσης 15 περιστατικά παρενόχλησης αεροσκαφών τον περασμένο μήνα και ελληνικά πλοία πραγματοποίησαν 192 επισκέψεις σε αποστρατιωτικοποιημένα νησιά κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών» ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας. 

«Αν και εμείς (Τουρκία) έχουμε δείξει πάντα ότι σεβόμαστε τα σύνορα και τα δικαιώματα των γειτόνων μας και υποστηρίζουμε την ειρήνη, τη φιλία, τις σχέσεις καλής γειτονίας και τη συνεργασία, η Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνει τις εντάσεις» πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το Anadolu.

Υποστήριξε δε, πως η Ελλάδα προβαίνει «σε κάθε είδους των προκλητικών ενεργειών για να κλιμακώσει την ένταση», φτάνοντας στο σημείο να αναφέρει ως παράδειγμα τέτοιων ενεργειών την άσκηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Σαμοθράκη!

 

Η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Σημειώνεται πως, προ ημερών, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών -το οποίο είχε αναλάβει την καταγραφή των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου- δήλωσε αδυναμία κατάρτισης της σχετικής λίστας, λόγω της εκκρεμούσας διαφοράς.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα διεκδικεί εναέριο χώρο, ο οποίος εκτείνεται έως 10 ναυτικά μίλια και χωρικά ύδατα, τα οποία εκτείνονται έως έξι ναυτικά μίλια. Ωστόσο, η Τουρκία αμφισβητεί και τις δύο ελληνικές αξιώσεις, θεωρώντας ότι παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο

«Οι ΗΠΑ παροτρύνουν την Ελλάδα και την Τουρκία να επιλύσουν τα εκκρεμή διμερή ζητήματα σε ό,τι αφορά τα θαλάσσια σύνορά τους με ειρηνικό τρόπο και με βάση το Διεθνές Δίκαιο» κατέληγε η πρόσφατη έκθεση του αμερικανικού State Department.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ