Διάσκεψη Βερολίνου: Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ-Ερντογάν μετά τις απειλές του Τούρκου Προέδρου

Διάσκεψη Βερολίνου: Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ-Ερντογάν μετά τις απειλές του Τούρκου Προέδρου

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα το βράδυ η Γερμανίδα καγκερλάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παραμονή της Διάσκεψης του Βερολίνου.

Σύμφωνα με το Anadolu που επικαλείται τη Διεύθυνση Επικοινωνίας της Τουρκίας, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τη Λιβύη και άλλα περιφερειακά ζητήματα. Η συζήτηση όπως αναφέρει το Anadolu έγινε σε μια προσπάθεια να αποσπαστεί η δέσμευση από τους περιφερειακούς παράγοντες για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη.

Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών έγινε απόψε, παραμονή της Διάσκεψης του Βερολίνου που θα γίνει αύριο το μεσημέρι στις 3 ώρα Ελλάδος και ενώ είχαν προηγηθεί οι εμπρηστικές, δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου.

Σε μια ακόμη απόπειρα τουρκικού παζαρέματος και επίδειξης ισχύος, ο Ερντογάν διεμήνυσε νωρίτερα σήμερα ότι δεν θα αποχωρήσουν οι δυνάμεις του από τη Λιβύη εάν δεν εξασφαλιστούν τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Προβληματισμό πυροδότησε και η δήλωση του Τούρκου ΥΠΕξ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα υποσκάπτει τις ειρηνευτικές προσπάθειες για τη Λιβύη αφού προσκάλεσε τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ