Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον παραμένει πρωθυπουργός - Κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον παραμένει πρωθυπουργός - Κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης

Ο Μπόρις Τζόνσον κατάφερε να εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης του βρετανικού κοινοβουλίου, καθώς στημυστική ψηφοφορία που διεξήχθη 211 βουλευτές των Τόρις ψήφισαν υπέρ της παραμονής του Βρετανού πρωθυπουργού στην εξουσία, ενώ καταψήφισαν 148.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση μομφής κατά του Τζόνσον κατατέθηκε στον απόηχο του περιβόητου σκανδάλου Partygate, με τα παράνομα πάρτι που πραγματοποιήθηκαν στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια των επίσημων lockdown για τον Covid-19.

Η ψηφοφορία ήταν μυστική και διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Πάντως, το γεγονός ότι σχεδόν το 40% των βουλευτών των Συντηρητικών δεν επιθυμεί την παραμονή Τζόνσον στην εξουσία προοικονομεί εξελίξεις στο αμέσως επόμενο διάστημα, μολονότι ο Τζόνσον δεν μπορεί, πρακτικά, να αμφισβητηθεί για τον επόμενο χρόνο.

Προ της ψηφοφορίας ο Τζόνσον, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα των Συντηρητικών, υποσχέθηκε να μειώσει τους φόρους, εφόσον παραμείνει στο αξίωμά του και προειδοποίησε τους βουλευτές να μην στραφούν ο ένας εναντίον του άλλου, παγιδεύοντας το κόμμα σε μια αέναη "ημέρα της μαρμότας".

"Δεν υποσχέθηκε κάποια συγκεκριμένη φοροαπαλλαγή αλλά ο υπουργός (Οικονομικών Ρίσι Σούνακ) και ο ίδιος θα παρουσιάσουν το αναπτυξιακό σχέδιο την επόμενη εβδομάδα και θα έχουμε το γενικό περίγραμμα του πώς βλέπει την ευρύτερη οικονομική εικόνα" είπε η πηγή αυτή μιλώντας σε δημοσιογράφους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ