Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του - Μετά από εβδομάδες φημών για την υγεία του

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του - Μετά από εβδομάδες φημών για την υγεία του

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας, το KCNA, μετέδωσε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν, παρέστη στα εγκαίνια νέου εργοστασίου παραγωγής λιπασμάτων στη Σουντσόν χθες Παρασκευή.

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια εμφάνισή του έπειτα από εβδομάδες φημών και σεναρίων για την κατάσταση της υγείας του.

«Ο ανώτατος ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων εργοστασίου φωσφορικών λιπασμάτων στη Σουντσόν», ανέφερε τηλεγράφημα του KCNA.
kim kordela

«Παρέστη στην τελετή» και «όλοι οι παρευρισκόμενοι τον υποδέχθηκαν με ζητωκραυγές» όταν εμφανίστηκε, σύμφωνα με το κείμενο αυτό. 

kim adelfi

Περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και «ενημερώθηκε για τη διαδικασία παραγωγής», ανέφερε ακόμη το πρακτορείο.

 kim ergostasio01

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης δεν είχε κάνει καμία δημόσια εμφάνιση αφότου προέδρευσε σε συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου την 11η Απριλίου. Την επομένη, τα επίσημα ΜΜΕ είχαν μεταδώσει πως επιθεώρησε καταδιωκτικά σε βάση της βορειοκορεάτικης Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας του Κιμ πολλαπλασιάστηκαν όταν απουσίασε από τους εορτασμούς της 15ης Απριλίου. Πρόκειται για τη σημαντικότερη ημέρα στο βορειοκορεάτικο πολιτικό ημερολόγιο, αφού όλη η χώρα τιμά την επέτειο από τη γέννηση του ιδρυτή της Λαϊκής Δημοκρατίας και παππού του Κιμ Γιονγκ Ουν, του Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Υποβαθμίζοντας τη σεναριολογία που έδινε κι έπαιρνε, ο ειδικός σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Μουν Τζε-ιν, του προέδρου της Νότιας Κορέας, διαβεβαίωνε την 26η Απριλίου πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι πάντα «στη ζωή και η υγεία του είναι καλή».

Απέφυγε να σχολιάσει ο Τραμπ
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα του KCNA. «Θα προτιμούσα να μην κάνω κανένα σχόλιο γι’ αυτό», είπε ο Ρεπουμπλικάνος απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. «Θα έχουμε κάτι να πούμε γι’ αυτό όταν είναι η κατάλληλη ώρα», πρόσθεσε.

Από την μέρα που διέρρευσε η φήμη πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είναι νεκρός έπειτα από σφάλμα γιατρού κατά την διάρκεια επέμβασης στην καρδιά, καθημερινά τα ΜΜΕ παγκοσμίως ασχολούνται με την υπόθεσή του. Τα εκάστοτε σενάρια πάντως δεν μπορούν να επαληθευτούν προς το παρόν.

Τελευταία είδηση που είδε το φως της δημοσιότητα σχετικά με τον Κιμ Γιονγκ Ουν είναι οι δηλώσεις ενός βορειοκορεάτη νομοθέτη, που έχει αυτομολήσει στη Νότια Κορέα. Ο λόγος για τον Τζι Σονγκ-Χο που ισχυρίζεται ότι ηγέτης της πατρίδρας του «είναι κατά 99% νεκρός και έχασε τη ζωή του μετά από επιπλοκές σε χειρουργική επέμβαση, στην οποία υπεβλήθη».

 




googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ