Aρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων Φινλανδίας: Έτοιμοι να πολεμήσουμε έαν δεχτούμε ρωσική επίθεση

Aρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων Φινλανδίας: Έτοιμοι να πολεμήσουμε έαν δεχτούμε ρωσική επίθεση

O στρατηγός Τίμο Κίβινεν, αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Φινλανδίας, εμφανίστηκε αποφασισμένος στις δηλώσεις του για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι ι η χώρα του είναι προετοιμασμένη για μια ρωσική επίθεση και θα προβάλει σκληρή αντίσταση σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο.

Οι Φινλανδοί έχουν το κίνητρο για να πολεμήσουν και η χώρα κατέχει ένα σημαντικό οπλοστάσιο, είπε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος σε συνέντευξη που παραχώρησε.
«Η Φινλανδία έχει διατηρήσει υψηλό επίπεδο στρατιωτικής ετοιμότητας από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, έχοντας πολεμήσει δύο πολέμους τη δεκαετία του 1940 ενάντια στον ανατολικό γείτονά της, με τον οποίο μοιράζεται σύνορα 1287 χιλιομέτρων» σημείωσε ο στρατηγός.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «αναπτύξαμε συστηματικά τη στρατιωτική μας άμυνα ακριβώς για αυτόν τον τύπο πολέμου που διεξάγεται εκεί (στην Ουκρανία), με μαζική χρήση δύναμης πυρός, τεθωρακισμένων δυνάμεων αλλά και αεροπορίας». «Η Ουκρανία είναι μια δύσκολη «μπουκιά» (για τη Ρωσία) και το ίδιο θα ήταν και η Φινλανδία» κατέληξε.

Οι σχέσεις ανάμεσα σε Ελσίνκι και Μόσχα είναι τεταμένες τις τελευταίες εβδομάδες μετά και την ανοιχτή πρόθεση της Φινλανδίας να ενταχθεί στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ ως απάντηση για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS