Αποθέωσαν τον Ζελένσκι στη Βουλή της Βρετανίας: «Θα πολεμήσουμε τους Ρώσους παντού, στον αέρα, στο έδαφος»

Αποθέωσαν τον Ζελένσκι στη Βουλή της Βρετανίας: «Θα πολεμήσουμε τους Ρώσους παντού, στον αέρα, στο έδαφος»

Σηκώθηκαν όρθιοι να τον χειροκροτήσουν τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος της ομιλίας του

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι μίλησε στη Βουλή της Βρετανίας.  Οι βουλευτές αποθέωσαν τον Ζελένσκι και σηκώθηκαν όρθιοι να τον χειροκροτήσουν τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος της ομιλίας του.

 Ο Ουκρανός πρόεδρος, σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία επανέλαβε την ιστορική φράση του Ουίνστον Τσόρτσιλ καθώς συνέκρινε τον αγώνα της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας με τον αγώνα της Βρετανίας κατά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου κατά της ναζιστικής Γερμανίας.

 Επικαλούμενος την ιστορική ομιλία του Τσόρσιλ, ο Ζελένσκι είπε ότι οι Ουκρανοί θα πολεμήσουν ενάντια στις δυνάμεις της Μόσχας σε ξηρά, θάλασσα και στον αέρα.

 Ο κ. Ζελένσκι είπε: «Δεν θα τα παρατήσουμε και δεν θα χάσουμε. Θα παλέψουμε μέχρι τέλους, στη θάλασσα, στον αέρα, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη γη μας, όποιο κι αν είναι το κόστος. «Θα πολεμήσουμε στα δάση, στα χωράφια, στις ακτές, στους δρόμους».

Είπε ότι η Ουκρανία διεξάγει έναν «πόλεμο που δεν ξεκινήσαμε και δεν θέλαμε», όπως είπε στους βουλευτές «δεν θέλουμε να χάσουμε αυτό που έχουμε, αυτό που είναι δικό μας».

 Συγκρίνοντας την Ουκρανία με το Ηνωμένο Βασίλειο στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο κ. Ζελένσκι είπε ότι οι Ουκρανοί παλεύουν για να σώσουν τη χώρα τους «όπως ακριβώς δεν θέλατε να χάσετε τη χώρα σας όταν οι Ναζί άρχισαν να πολεμούν τη χώρα σας και έπρεπε να πολεμήσετε για τη Βρετανία'.

 Είπε επίσης ότι περισσότερα από 50 παιδιά έχουν σκοτωθεί στην εισβολή.

 Στην αρχή της ομιλίας του, ο Ουκρανός πρόεδρος υπενθύμισε ότι οι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν το μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Κίεβο, όπως και τη ρωσική επίθεση σε εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στη Ζαπορίζια.

 «Βλέπαμε να βομβαρδίζονται κατοικίες και δεν λυγίσαμε. Οι σύμμαχοι δεν βοηθούν πάντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δεν βοηθούν όσο θα μπορούσαμε να ελπίζουμε», ανέφερε, διαμαρτυρόμενος για τη στάση του ΝΑΤΟ.

 «Οι Ρώσοι έχουν πάνω από 10.000 νεκρούς, περιλαμβανομένων ανώτατων αξιωματικών κι αυτό μας δίνει ελπίδα ότι αυτοί που πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, θα το πράξουν τελικά», τόνισε επίσης.

 Ξεκινώντας την ομιλία του, ο πρόεδρος Ζελένσκι αναφέρθηκε στον τρόπο που η Ουκρανία αντιδρά στις επιθέσεις της Ρωσίας και περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί, μέρα με τη μέρα, εδώ και δύο εβδομάδες πολέμου στη χώρα. 

 «Δεν θέλουμε να χάσουμε τη χώρα μας», είπε.  «Για μας το ερώτημα είναι, να υπάρχουμε ή να μην υπάρχουμε. Τώρα μπορώ να σας δώσω μία βέβαιη απάντηση. Ναι. Δεν θα σταματήσουμε, δεν θα χάσουμε, θα συνεχίσουμε τη μάχη με κάθε κόστος. Θα πολεμήσουμε στα δάση, στις πόλεις, στους δρόμους, στις όχθες των ποταμών. Σας παρακαλώ, αυξήστε τις πιέσεις στη Ρωσία, αυξήστε τις κυρώσεις, διασφαλίστε τους ουρανούς της Ουκρανίας».

 Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγου, η Βρετανία ανακοίνωσε ότι σταματά μέχρι τα τέλη του 2022 την εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την επιβολή ενεργειακού εμπάργκο των ΗΠΑ στην Ρωσία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS