Απελευθερώθηκαν οι 3 πρώτες γυναίκες όμηροι της Χαμάς – Παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό

Απελευθερώθηκαν οι 3 πρώτες γυναίκες όμηροι της Χαμάς – Παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό

Το σαουδαραβικό πρακτορείο Al Arabiya μετέδωσε ότι η Χαμάς παρέδωσε τις τρεις πρώτες Ισραηλινές ομήρους στον Ερυθρό Σταυρό.

Ο Ερυθρός Σταυρός αρχίζει τώρα να μεταφέρει τις Romi Gonen, Emily Damari και Doron Steinbrecher στις IDF στην περιοχή του διαδρόμου Netzarim, προσθέτει το δημοσίευμα.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει τις λεπτομέρειες.

Ο Ερυθρός Σταυρός θα τις μεταφέρει σε ειδικό κέντρο υποδοχής που έχει δημιουργήσει για την υποδοχή τους.

Οι όμηροι παραδόθηκαν από την Χαμάς σε αξιωματούχους του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι θα τους μεταφέρουν σε βάση του Ισραηλινού στρατού στην Γάζα, όπου έχουν δημιουργηθεί ειδικά κέντρα για την υποδοχή των ομήρων.

Στη συνέχεια, οι όμηροι θα εξεταστούν από ιατρικό προσωπικό, ειδικούς σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας και ψυχολόγους για να βοηθηθούν στην αρχική μετάβαση από το καθεστώς ομηρίας στην ελευθερία, πριν επανενωθούν με τις οικογένειές τους.

Θα μεταφερθούν ελικόπτερο σε εξειδικευμένες εγκαταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί για να τους υποδεχτούν και να τους βοηθήσουν να προσαρμοστούν στην επιστροφή τους από το τραύμα των 15 μηνών αιχμαλωσίας. Θα κρατηθούν μακριά από τον Τύπο και θα λάβουν ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) έδωσαν επίσημες εικόνες από τα ελικόπτερα που έχουν διατεθεί για την μεταφορά των ομήρων.

Τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι IDF ζήτησαν από τις μητέρες των τριών ομήρων να έρθουν σε ένα σημείο συνάντησης σε μια βάση δίπλα στα σύνορα με τη Γάζα.

Από εκεί θα συνοδεύουν τις κόρες τους καθώς θα μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

Εάν η Χαμάς αθετήσει τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα έναντι των ομήρων, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υποστηρίξουν το Ισραήλ “να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει”, δήλωσε την Κυριακή ο νέος σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Μάικ Γουόλτς.

Μιλώντας στην εκπομπή “Face the Nation” του CBS, ο Γουόλτς είπε επίσης: “Η Χαμάς δεν θα κυβερνήσει ποτέ τη Γάζα. Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο”.

Το Ισραήλ διαψεύδει πληροφορίες ότι οι όμηροι παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό

Σε αντίθεση με δημοσίευμα του Al Arabiya, ο Ερυθρός Σταυρός δεν έχει παραλάβει ακόμη τους Ισραηλινούς ομήρους Romi Gonen, Emily Damari και Doron Steinbrecher από τη Χαμάς, λένε ισραηλινές πηγές. Τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν μεγάλο πλήθος κόσμου να συγκεντρώνεται δίπλα στα οχήματα του Ερυθρού Σταυρού στην πλατεία Σαράγια στο κέντρο της πόλης της Γάζας, προφανώς εκεί όπου θα γίνει η παράδοση.

Δεκάδες Ισραηλινοί είναι επίσης συγκεντρωμένοι στην πλατεία ομήρων και παρακολουθούν σε μεγάλες οθόνες τις εικόνες από την διαδικασία απελευθέρωσης των ομήρων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα εκφωνήσει ομιλία στις 5:30 μ.μ. σχετικά με τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων που εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή στη Γάζα, αναφέρει ο Λευκός Οίκος.

   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2025 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ