Οι οργανώσεις που στηρίζουν τον Ναβάλνι στη Ρωσία κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν... εξτρεμιστικές!

Οι οργανώσεις που στηρίζουν τον Ναβάλνι στη Ρωσία κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν... εξτρεμιστικές!

Η ρωσική δικαιοσύνη έδωσε σήμερα εντολή να ανασταλούν οι δραστηριότητες οργανώσεων που συνδέονται με τον φυλακισμένο αντιπολιτευόμενο Αλεξέι Ναβάλνι και απειλούνται τώρα να χαρακτηρισθούν «εξτρεμιστικές» και να απαγορευθούν.

Αυτός ο 44χρονος πολέμιος της διαφθοράς και ορκισμένος εχθρός του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν έβαλε από την πλευρά του τέλος την Παρασκευή, έπειτα από 24 ημέρες, στην απεργία πείνας που πραγματοποιούσε στη φυλακή του Ποκρόφ, καθώς επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του.

Το μέτρο που ελήφθη σήμερα προηγείται μιας δίκης για «εξτρεμισμό» με στόχο τις οργανώσεις του αντιπολιτευόμενου, για τον οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα μια προκαταρκτική ακροαματική συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, καθώς οι αρχές έχουν διαβαθμίσει μερικές λεπτομέρειες της υπόθεσης. Η επόμενη ακροαματική συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη.

«Οι δραστηριότητες των γραφείων του Ναβάλνι και του Ταμείου Μάχης Εναντίον της Διαφθοράς (FBK) ανεστάλησαν με άμεση ισχύ», έγραψε στο Twitter ο Ιβάν Ζντάνοφ, ο διευθυντής του FBK, συνοδεύοντας το μήνυμά του με φωτογραφίες αυτής της απόφασης, η οποία ελήφθη από τον εισαγγελέα εν αναμονή αυτής της δίκης που μπορεί να θέσει οριστικά υπό απαγόρευση τις δραστηριότητές τους. «Απλώς ουρλιάζουν, φοβόμαστε τις δραστηριότητές σας, φοβόμαστε τις διαδηλώσεις σας, φοβόμαστε τις κατευθύνσεις που δίνετε στους ψηφοφόρους», πρόσθεσε.

Το γραφείο του Ναβάλνι στη Μόσχα εξέφρασε από την πλευρά του τη λύπη του, μέσω της εφαρμογής Telegram, επειδή «δεν μπορεί πλέον να δουλέψει όπως πριν» εξαιτίας αυτής της απόφασης. «Γίνεται υπερβολικά επικίνδυνο για τους εργαζομένους και για τους υποστηρικτές μας», συνέχισε, υποσχόμενο πάντως πως «θα συνεχίσουμε, σε προσωπικό επίπεδο, να δίνουμε μάχη εναντίον της διαφθοράς», εναντίον του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία και εναντίον του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. «Δεν θα είναι εύκολο να δώσουμε τη μάχη, αλλά θα κερδίσουμε οπωσδήποτε διότι είμαστε πολλοί και είμαστε ισχυροί», διαβεβαίωσε το γραφείο Μόσχας του αντιπολιτευόμενου.

Κατά τη σημερινή προκαταρκτική ακροαματική συνεδρίαση, οι εισαγγελείς ζήτησαν από το δικαστήριο να απαγορεύσει τη συμμετοχή των οργανώσεων σε εκλογές, τη διοργάνωση από αυτές διαδηλώσεων ή τη δημοσιοποίηση εκ μέρους τους οποιασδήποτε πληροφορίας ονλάιν, δήλωσε ο Λεονίντ Βολκόφ, συνεργάτης του Ναβάλνι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS