Αλβανία: Εικόνες και βίντεο από τις δομές των 670 εκατ. ευρώ που έχτισε η Ιταλία για να στέλνει τους μετανάστες

Αλβανία: Εικόνες και βίντεο από τις δομές των 670 εκατ. ευρώ που έχτισε η Ιταλία για να στέλνει τους μετανάστες

Σε λειτουργία έχουν τεθεί τα δύο κέντρα φιλοξενίας μεταναστών στην Αλβανία, τα οποία θα υποδεχθούν αιτούντες άσυλο από την Ιταλία.

Ήδη το ταξίδι των πρώτων μεταναστών έχει ξεκινήσει δια θαλάσσης με προορισμό τις πόλεις Σενγκίν και στο Γκιάντερ της Αλβανίας όπου και έχουν χτιστεί οι δύο δομές.

Τα κέντρα αυτά βρίσκονται στο Σενγκίν, 75 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας Τιράνα, και κοντά σε ένα πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Γκιάντερ και κόστισαν στην Ιταλία 670 εκατομμύρια ευρώ.

Ενώ οι εξωτερικές υπηρεσίες ασφαλείας θα παρέχονται από Αλβανούς φρουρούς, η διαχείριση των κέντρων θα γίνεται εξ ολοκλήρου από την Ιταλία. Ιταλοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας, γιατρών, ψυχολόγων και άλλου προσωπικού, βρίσκονται ήδη εκεί.

Δείτε βίντεο

Οι μετανάστες αφού αξιολογηθούν στο Shengjin, όσοι είναι κατάλληλοι για άσυλο θα μεταφερθούν στο Gjader, μια πρώην αλβανική αεροπορική βάση, η οποία περιλαμβάνει εγκαταστάσεις με 880 θέσεις αιτούντων άσυλο, 144 θέσεις σε ένα κέντρο κράτησης επαναπατρισμού και 20 σε σωφρονιστικό ίδρυμα.

Η ελπίδα είναι ότι έως και 36.000 οικονομικοί μετανάστες ετησίως μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία και να επαναπατριστούν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ