Λονδίνο: Ακτιβιστές οικολόγοι ψέκασαν με πορτοκαλί μπογιά τη βιτρίνα του Harrods [βίντεο]
Φωτογραφία: Twitter

Λονδίνο: Ακτιβιστές οικολόγοι ψέκασαν με πορτοκαλί μπογιά τη βιτρίνα του Harrods [βίντεο]

Ακτιβιστές οικολόγοι ψέκασαν με πορτοκαλί μπογιά τη βιτρίνα του γνωστού πολυκαταστήματος Harrods στο Νάιτσμπριτζ του Λονδίνου κι έκαναν καθιστική διαμαρτυρία στο δρόμο, διαμαρτυρόμενοι για τις νέες άδεις και εγκρίσεις εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Κάπου 20 υποστηρικτές της οργάνωσης “Just Stop Oil” χρησιμοποίησαν κόλλα και λουκέτα για να κολλήσουν στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν την κυκλοφορία.

Οργισμένοι οδηγοί προσπάθησαν να απομακρύνουν τους ακτιβιστές, που φορούσαν πορτοκαλί μπουφάν και κρατούσαν πανό, ενώ κάποιοι τους φώναζαν: «Έτσι σώζετε τον πλανήτη; Τα σταματημένα αυτοκίνητα τώρα εκπέμπουν περισσότερες αναθυμιάσεις».

Ακτιβιστές έριξαν μπογιά στα Harrods

Εκπρόσωπος της ομάδας των ακτιβιστών δήλωσε: «Οι υποστηρικτές του Just Stop Oil σταμάτησαν την κυκλοφορία στο Knightsbridge στο Λονδίνο και έριξαν μπογιές στην πρόσοψη του Harrods απαιτώντας από την κυβέρνηση να σταματήσει όλες τις νέες άδειες και εγκρίσεις εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου. Στις 9 το πρωί σήμερα, 20 υποστηρικτές του Just Stop Oil έκαναν πορεία στο Knightsbridge στο κεντρικό Λονδίνο και διέκοψαν την κυκλοφορία καθισμένοι στο δρόμο με πανό. Η “Just Stop Oil” λέει ότι η σημερινή της δράση είναι μέρος μιας συνεχούς εκστρατείας για να πείσει την κυβέρνηση να σταματήσει όλα τα νέα πρότζεκτ πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η βρετανική αστυνομία έχει προχωρήσει σε πάνω από 500 συλλήψεις ακτιβιστών το τελευταίο 20ήμερο καθώς συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις της “Just Stop Oil”. Την περασμένη Κυριακή, διαδηλωτές έριξαν πορτοκαλί μπογιά σε έκθεση αυτοκινήτων της Aston Martin στο Παρκ Λέιν του Λονδίνου, αλλά και στο νέο έμβλημα της Σκότλαντ Γιαρντ προ ημερών, με την αστυνομία να συλλαμβάνει τότε 24 άτομα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ