Αϊμάν αλ Ζαουάχρι: Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα επανεμφανίστηκε σε βίντεο μετά τις φήμες που τον ήθελαν νεκρό

Αϊμάν αλ Ζαουάχρι: Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα επανεμφανίστηκε σε βίντεο μετά τις φήμες που τον ήθελαν νεκρό

Μήνες μετά τις φήμες που τον ήθελαν νεκρό ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, επανεμφανίστηκε σε ένα βίντεο για την 11η Σεπτεμβρίου.

Η οργάνωση SITE Intelligence Group, που εδρεύει στις ΗΠΑ και παρακολουθεί τη δραστηριότητα τζιχαντιστικών οργανώσεων στο Διαδίκτυο, επεσήμανε στο Twitter την κυκλοφορία του νέου βίντεο με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας ότι ο Ζαουάχρι προέβη σε σχόλια για γεγονότα που συνέβησαν πρόσφατα, εγείροντας ερωτηματικά για τις φήμες που ανέφεραν ότι έχει πεθάνει.

«Εν μέσω φημών για τον θάνατό του, ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, εμφανίζεται σε νέο εξηντάλεπτο βίντεο, αυτή τη φορά παρέχοντας κάποιες αποδείξεις ότι δεν είναι νεκρός – ιδιαίτερα με τις αναφορές του σε συμβάντα μετά τον Δεκέμβριο, όταν κυκλοφόρησαν οι φήμες», ανέφερε η Ρίτα Κατζ, διευθύντρια του ΣΙΤΕ. To βίντεο είχε τίτλο «η Ιερουσαλήμ δεν θα εξιουδαϊστεί» και δόθηκε στη δημοσιότητα από τον προπαγανδιστικό βραχίονα της Αλ Κάιντα, το As Sahab Media.

Ο Ζαουάχρι αναφέρθηκε σε μια επιδρομή που έκαναν μέλη της συνδεόμενης με την Αλ Κάιντα οργάνωσης «Χουράς αλ Ντιν» στη Συρία κατά ρωσικής στρατιωτικής βάσης, που έγινε την 1η Ιανουαρίου, μετά τις φήμες που άρχισαν να κυκλοφορούν για τον θάνατό του στα τέλη του περασμένου χρόνου. Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα μίλησε για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, αλλά δεν είπε κουβέντα για την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία, «κι η αναφορά του στην έξοδο των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν μπορεί να έγινε βάσει της συμφωνίας του Φεβρουαρίου του 2020 στη Ντόχα», σημείωσε η Κατζ. «Ως εκ τούτου, θα μπορούσε να είναι νεκρός, αν και σε μια τέτοια περίπτωση, αυτό θα έγινε κάποια στιγμή τον Ιανουάριο του 2021 ή αργότερα», πρόσθεσε.

Η ίδια σημείωσε ότι παραμένει άγνωστο αν είναι νεκρός ή ζωντανός ο Ζαουχάρι επειδή δεν υπάρχει κάποια απόδειξη ή σοβαρή εκτίμηση των υπηρεσιών πληροφοριών σχετικά μ’ αυτό. Επεσήμανε επίσης ότι η Αλ Κάιντα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την επέτειο της φονικότερης τρομοκρατικής επίθεσης σε αμερικανικό έδαφος ως «θετικό» συμβάν. «Όσο τραγικό κι αν είναι, η επέτειος της 11ης Σεπτεμβρίου είναι θετική για την Αλ Κάιντα. Όπως έγραψε ένας οπαδός της, η αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν επικυρώνει το όραμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν ότι “το Αφγανιστάν είναι η αρχή”. Ο Ζαουάχρι ανέλαβε τα ηνία της οργάνωσης μετά την εξόντωση από Αμερικανούς κομάντος του Μπιν Λάντεν στο κρυσφήγετό του, στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν, τον Μάιο του 2011.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ