Απίστευτο βίντεο: Αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ βγήκε από το διάδρομο προσγείωσης και κατέληξε στη θάλασσα

Απίστευτο βίντεο: Αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ βγήκε από το διάδρομο προσγείωσης και κατέληξε στη θάλασσα

Στα νερά ανοικτά της νήσου Οάχου της Χαβάης κατέληξε ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, αφού προσπέρασε τον διάδρομο προσγείωσης σε αεροπορική βάση του Σώματος Πεζοναυτών, όπως ανέφεραν στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

Ευτυχώς, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Σώματος Πεζοναυτών, υποσμηναγό Χέιλι Χαρμς, ουδείς τραυματίστηκε από το εννιαμελές πλήρωμα του P-8A Poseidon, ενός δικινητήριου αεροσκάφους περιπολίας πολλαπλών αποστολών, που φέρει το ίδιο πλαίσιο με εκείνο ενός επιβατικού Boeing 737 και αποκαλείται «δολοφόνος των υποβρυχίων».

Σε βίντεο διακρίνεται το αεροσκάφος με τα φτερά του ελαφρώς πάνω από την ίσαλο γραμμή στον κόλπο Kaneohe, έξω από τη βάση του Σώματος Πεζοναυτών στη νήσο Οάχου της Χαβάης, βόρεια της πρωτεύουσας Χονολουλού.

 ορατότητα ήταν περιορισμένη, περίπου στο ενάμιση χιλιόμετρο την ώρα του συμβάντος, λόγω ομίχλης με ριπές ανέμου έως και 40 χλμ. ώρα , σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ. Το αεροσκάφος P-8A Poseidon είναι από τα βασικά εργαλεία των επιχειρήσεων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, καθώς μπορεί να μεταφέρει τόσο τορπίλες όσο και πυραύλους κρουζ, ενώ διεξάγει ανθυποβρυχιακό πόλεμο και αποστολές συλλογής πληροφοριών.

Νωρίτερα φέτος, ένα P-8A που επιχειρούσε πάνω από τη Νότια Σινική Θάλασσα, αναχαιτίστηκε από κινεζικό μαχητικό αεροσκάφος, που το πλησίασε σε απόσταση μόλις 150 μέτρων. Αντίστοιχα αεροσκάφη διαθέτουν και οι πολεμικές αεροπορίες της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Βρετανίας, της Νορβηγίας και της Ινδίας, σύμφωνα με την Boeing.

 

hmc gif 300 600

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS