Ανταρκτική: Τρομακτικό κύμα σφυροκόπησε κρουαζιερόπλοιο – Νεκρός ένας επιβάτης

Ανταρκτική: Τρομακτικό κύμα σφυροκόπησε κρουαζιερόπλοιο – Νεκρός ένας επιβάτης

Ένας Αμερικανός τουρίστας έχασε τη ζωή του και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν όταν ένα τεράστιο κύμα χτύπησε κρουαζιερόπλοιο κατά τη διάρκεια καταιγίδας καθώς έπλεε προς την Αργεντινή.

Το κρουαζιερόπλοιο Viking Polaris έπλεε την Τετάρτη προς την Ουσουάγια της Αργεντινής -το βασικότερο σημείο εκκίνησης για αποστολές στην Ανταρκτική- όταν σημειώθηκε «ένα περιστατικό με γιγαντιαία κύματα», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Με μεγάλη λύπη επιβεβαιώσαμε ότι ένας επιβάτης πέθανε μετά το περιστατικό. Ειδοποιήσαμε την οικογένειά του και εκφράσαμε τα θερμά μας συλλυπητήρια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τέσσερις άλλοι τουρίστες υπέστησαν τραύματα που δεν κρίθηκαν επικίνδυνα για τη ζωή τους και νοσηλεύτηκαν στο πλοίο.

Το πλοίο υπέστη μικρές ζημιές και αγκυροβόλησε στα ανοιχτά της Ουσουάγια, σχεδόν 2.000 μίλια από την πρωτεύουσα του Μπουένος Άιρες, με πολλά παράθυρα σπασμένα, σύμφωνα με την Daily Mail.

Η Viking Cruises, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας στον κόσμο, δήλωσε ότι «διερευνά τα γεγονότα γύρω από αυτό το περιστατικό». Το Viking Polaris καθελκύστηκε το 2022 και είναι το νεότερο πλοίο στον στόλο της εταιρείας.

Οι επιστήμονες αναφέρονται συχνά στα τεράστια κύματα ως ακραία κύματα καταιγίδας που ξεπετάγονται από το πουθενά, συχνά με απρόβλεπτη κατεύθυνση και μοιάζουν με τοίχο νερού, έως και διπλάσιο σε μέγεθος από τα υπόλοιπα κύματα. Αυτά τα κύματα θεωρούνταν κάποτε μύθος που διηγούνταν ναυτικοί και εξερευνητές. Ο εξερευνητής πολικών περιοχών Έρνεστ Σάκλετον έγραψε στο βιβλίο του για ένα «γιγάντιο» φρικτό κύμα που συνάντησε στην Ανταρκτική το 1916.

Ωστόσο, οι επιστήμονες έμαθαν περισσότερα γι' αυτά τις τελευταίες δεκαετίες, μελετώντας πώς αναδύονται και πώς να προβλέψουν το τείχος του νερού που μπορεί να ανυψωθεί ακόμη και σε ήρεμες θάλασσες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS