Καναδάς: Κατάσχεση διαβατηρίων για όσους θέλουν να γίνουν τζιχαντιστές

passport

Τη στιγμή που η απειλή της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος γιγαντώνεται με νέες απειλές κατά της Δύσης, οι αρχές του Καναδά ανακοίνωσαν πως θα κατασχέσουν τα διαβατήρια πολιτών που αποφασίζουν να εγκαταλείψουν χώρα για να μεταβούν στο Ιράκ και να γίνουν μέλη του ΙΚ.

«Αν έχουμε στοιχεία και εννοώ αδιάσειστα στοιχεία, ότι κάποιος έφυγε από τον Καναδά με την πρόθεση να διαπράξει εγκλήματα, εκ των οποίων και τρομοκρατικές επιθέσεις, τότε μπορούμε να κατάσχουμε ή να ακυρώσουμε τα διαβατήριά τους», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης Κρις Αλεξάντερ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το μέτρο ελήφθη ώστε να αποτρέψει νέους ανθρώπους να ακολουθήσουν «ένα λάθος μονοπάτι», ενώ ο Αλεξάντερ επισήμανε πως όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στη Συρία ή το Ιράκ για να γίνουν τζιχαντιστές «περιορίζονται σε μία μικρή ομάδα ανθρώπων».

Μάλιστα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του στο National Post η καναδική κυβέρνηση έχει χειριστεί πολλές υποθέσεις που οδήγησαν στην ακύρωση διαβατηρίων ανθρώπων που δεν έχουν ακόμα εγκαταλείψει τη χώρα, αλλά σκόπευαν να γίνουν μαχητές ξένων οργανώσεων. Όλα αυτά, ενώ περίπου 30 Καναδοί βρίσκονται στη Συρία πολεμώντας με εξτρεμιστές και 130 είναι δραστηριοποιούνται αλλού.

Πηγή: protothema.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ