Τριάντα χρόνια πέρασαν....

Τριάντα χρόνια πέρασαν από το γκρέμισμα του τείχους του Βερολίνου. Το τείχος κατασκεύασε το ΚΚ της Ανατολικής Γερμανίας με την επίνευση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης. Η δικαιολογία; Να εμποδίσουν τους ιμπεριαλιστές να διεισδύσουν στη χώρα και να μολύνουν τον λαό, που ευτυχούσε... Το τείχος του Βερολίνου κατασκευάστηκε τον Αύγουστο του 1961. Έπεσε από τους πολίτεςστις 9 Νοεμβρίου του 1989. 

Το τείχος εθεωρείτο αξεπέραστο. Ήταν μια σύνθετη κατασκευή ύψους 3,6 μέτρων, με παράλληλη τοποθέτηση καλωδιωτών πλεγμάτων. Φυλασσόταν με 14.000 φύλακες, 302 παρατηρητήρια και 600 σκυλιά. Σε αυτά τα 28 χρόνια  επιχείρησαν να περάσουν από το τείχος προς την «καπιταλιστική κόλαση» 400 άνθρωποι κάθε ηλικίας. Από αυτούς 216 πέτυχαν να διαφύγουν, χρησιμοποιώντας καταπληκτικά τεχνάσματα, που έχουν καταγραφεί σε βιβλία. 86 φονεύθηκαν προτού περάσουν. Οι υπόλοιποι συνελήφθησαν και υπέστησαν φρικτά βασανιστήρια.

Τριάντα χρόνια πέρασαν... Η πτώση του τείχους έγινε από το λαό χωρίς να χυθεί μια σταγόνα αίματος, χωρίς να αντιδράσουν τα κομμουνιστικά καθεστώτα, χωρίς να παρέμβουν τα σοβιετικά στρατεύματα, που στάθμευαν στις χώρες – δορυφόρους της ΕΣΣΔ. Τον Νοέμβριο του 1989 544.000 σοβιετικοί στρατιώτες στάθμευαν στην Ανατολική Γερμανία, στην Πολωνία, στην Τσεχοσλοβακία και στην Ουγγαρία. Από αυτούς οι 380.000 βρίσκονταν στην Ανατολική Γερμανία. 

Από την πτώση του Βερολίνου και μέσα σε τρεις μόνο μήνες κατάρρευσαν όλα τα κομμουνιστικά καθεστώτα στην Ευρώπη. Νωρίτερα από το τείχος του Βερολίνου και την κατάρρευση του Κομμουνισμού στην Ανατολική Γερμανία είχαν καταρρεύσει στην Ουγγαρία (Φεβρουάριο – Οκτώβριο 1989), και στην Πολωνία (Φεβρουάριο – Αύγουστο 1989). Μετά την Ανατ. Γερμανία η Βουλγαρία (10 Νοεμβρίου 1989), η Ρουμανία (22 Δεκεμβρίου 1989), η Τσεχοσλοβακία (29 Δεκεμβρίου 1989), και η Γιουγκοσλαβία (Ιανουάριο 1990). Στο τέλος του 1990 κατέρρευσε το κομμουνιστικό καθεστώς και στην Αλβανία.

Το 1990 και με πρώτη τη Λιθουανία καταρρέουν τα κομμουνιστικά καθεστώτα στις χώρες, που βρίσκονταν υπό το πέλμα του ΚΚΣΕ και οι χώρες αποκτούν την ανεξαρτησία τους. Τον Ιούλιο του 1990 διαλύεται το Σύμφωνο της Βαρσοβίας και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, στο Μπέλοβετς υπογράφεται από Ρωσία, Ουκρανία και Λευκορωσία  το τέλος της Σοβιετικής Ένωσης. 

Τριάντα χρόνια πέρασαν... Σχεδόν όλες οι χώρες, που ήσαν για 45 χρόνια υπό τον κομμουνιστικό ολοκληρωτισμό,είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ...

Τριάντα χρόνια πέρασαν. Οι λαοί της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας,που ήταν η μήτρα του απάνθρωπου κομμουνιστικού κινήματος  για 72 χρόνια, αντιλήφθηκαν την κόλαση,που πέρασε η Ευρώπη κατά τον εικοστό αιώνα από τον ναζιστικό, φασιστικό και κομμουνιστικό ολοκληρωτισμό. Τα δεκάδες εκατομμύρια των θυμάτων αυτών των καθεστώτων βοούν μέσα από τους τάφους τους. Στην Ελλάδατο ΚΚΕ και ο σκληρός ιδεολογικός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ότι ουδέν αντιλήφθηκαν από την κοσμοϊστορική αλλαγή του 1989. Εξακολουθούν να πιστεύουν στην υπό την κομματική καθοδήγηση  σοσιαλιστική διαχείριση των παραγωγικών μέσων, όταν η Κίνα εφαρμόζει καπιταλιστική οικονομία...-

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Αγιοκατατάξεις Εθνοϊερομαρτύρων

 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS